Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn zet volgende stap om statushouders op te vangen in Valthermond

  • door:
  • op:
Het pand waar Borger-Odoorn de statushouders wil plaatsen in de Vrijheidslaan in Valthermond. Foto: Google Streetview
VALTHERMOND – Borger-Odoorn heeft bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een aanvraag gedaan voor de opvang van veertien statushouders aan de Vrijheidslaan in Valthermond. De statushouders kunnen tot het einde van dit jaar in het pand blijven wonen mocht het COA de tijdelijke huisvesting goedkeuren.

Vorige maand bracht RTV1 al naar buiten dat de gemeente plannen heeft om vluchtelingen op te vangen in het voormalige kantoorpand. Omwonenden reageerden destijds verdeeld op het nieuws. Tijdens een informatieavond op 14 februari konden zij vragen stellen en hun zorgen uitspreken over de plannen.

Aandacht voor zorgen omwonenden

Burgemeester Jan Seton, wethouder Nynke Houwing en een vertegenwoordiger van Vluchtelingenwerk Nederland deden tijdens de informatieavond voor omwonenden de toezegging om ook in het verdere proces aandacht te blijven houden voor de zorgen die zijn uitgesproken. Ook sprak Houwing uit dat er geen minderjarigen in aanmerking komen voor de opvang.

Als het COA de aanvraag van het college goedkeurt, verwacht het college dat de veertien statushouders rond mei hun intrek in het pand kunnen nemen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal