Direct naar de inhoud.

Herdenking dodelijk ongeluk N34: ‘Als mensen hard blijven rijden, kan dit blijven gebeuren’

 • door:
 • op:

De N34 bij Borger was tussen 10.00 en 11.00 uur afgesloten vanwege een herdenking. Het is vandaag namelijk precies één jaar geleden dat op die weg een dodelijk ongeluk gebeurde.

Op de avond van het ongeluk kwamen vier mensen om het leven: een echtpaar van 69 en 72 uit Assen, een 48-jarige man uit Gramsbergen en een 24-jarige man uit Dalen. Vorige maand overleed nog een vijfde slachtoffer, een 68-jarige vrouw uit Emmen.

‘Iedereen leeft mee’

De herdenking was alleen toegankelijk voor nabestaanden. Ook burgemeester Jan Seton was welkom. ‘Ik vind het fijn dat nabestaanden mij ook hebben uitgenodigd’, zegt hij. ‘Met mijn aanwezigheid wil ik laten zien dat iedereen in Borger-Odoorn met hen meeleeft.’

De gebeurtenissen van 30 mei 2021 staan ook bij Seton nog in het geheugen gegrift. ‘Dat vergeet je niet zomaar. Nu we een jaar verder zijn, is er natuurlijk ook weer meer aandacht. Dan komt alles weer terug.’ Seton heeft na het ongeluk ook contact gehouden met de nabestaanden. ‘Er zijn verschillende bijeenkomsten geweest. Vlak na het ongeluk, maar later ook.’

Afsluiting gebeurt zelden

Dat de N34 deels wordt afgesloten, komt heel weinig voor. ‘Dat gebeurt eigenlijk nooit’, weet Seton. ‘De enige keer die ik mij kan herinneren is bij onderhoudswerkzaamheden aan het viaduct, drie jaar geleden. Maar voor deze reden is het wel een unicum. Ik ben blij dat de provincie (eigenaar van de weg, red.) hieraan heeft meegewerkt.’

Na het dodelijke ongeluk klonken er weer geluiden om de weg volledig te verdubbelen. Maar Seton staat daar nog net zo in als voor het ongeluk. ‘Uit de toedracht is gebleken dat een verdubbeling niet had uitgemaakt. Als mensen hard blijven rijden, om welke reden dan ook, dan kan dit blijven gebeuren.’

Dit is een artikel van RTV Drenthe. RTV1 en RTV Drenthe werken nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

2 reacties op “Herdenking dodelijk ongeluk N34: ‘Als mensen hard blijven rijden, kan dit blijven gebeuren’”

 1. Dat is de hele weg
  Ook vind ik mijn vriend en ik komen vaak over die weg buschaufeurs kijken daar ook niet uit
  Mijn vriend had ook dood kunnen zijn
  Ik vind meer controle of flitspalen neer zetten want als ik zie hoe ze inhalen
  Dat gaat echt niet om 120 of 130 kilometer hoor dat gaat ook harder daar
  Ik heb mijn hart wel eens vast gehouden als dat maar goed gaat
  Vind het verschrikkelijk en soms wil ik mijn camera wel eens aanzetten hoe ze daar jagen
  Die moeten gelijk rijbewijs inleveren maar goed dat zal nooit gebeuren als er niet meer controle komt

 2. De buschauffeurs moeten ook beter uitkijken
  En zaterdag ging ons ook 1 voor mij
  Nou nou moest de afslag hebben voor gieten
  Wat heeft hij bereikt net niks
  Maar wel 150 160 rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-