Direct naar de inhoud.

Gemeentebelangen stelt vragen na renovatie debacle Lefier in Nieuw Buinen

  • door:
  • op:
De woningen aan de Crysantstraat die gerenoveerd worden. | Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

NIEUW BUINEN – Gemeentebelangen Borger-Odoorn heeft vragen aan wethouder Nynke Houwing van Wonen gesteld na aanleiding van de renovatieproblemen bij woningen van Lefier in Nieuw Buinen. RTV1 bracht vorige week het nieuws dat de bewoners van de Chrysantstraat, Primulastraat en de Akelei zich in de steek voelen gelaten door de woningcorporatie. 

Gemeentebelangen wil van de wethouder weten of zij bekend is met de problemen en of zij zich wil inspannen voor een compensatie aan de getroffen inwoners. ‘Lefier heeft de inwoners wel vervangende faciliteiten aangeboden, maar als die vervolgens niet geplaatst worden en inwoners na veel heen-en-weer bellen pas een wisselwoning ter beschikking krijgen, gaat er wel iets mis,’ zo laat Gemeentebelangen weten.

Lees ook:Lefier laat bewoners in de steek tijdens verbouwing: ‘Geen douche en geen toilet’

Gemeentebelangen wil graag dat de wethouder richting de tweede renovatieronde in maart een oogje in het zijl houdt. Ook hoopt de partij dat Houwing het gesprek aangaat met Lefier zodat de renovatie in maart voorspoediger zal verlopen voor de inwoners. Mochten de antwoorden van de wethouder niet voldoende zijn dan denkt de partij nog na over een eventuele motie.

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal