Direct naar de inhoud.

Manon uit Tweede Exloermond spotte wolf in Eerste Exloërmond

  • door:
  • op:
De gespotte wolf in Eerste Exloërmond F: Manon Berends

EERSTE/TWEEDE EXLOËRMOND – ‘Dat was nog al wat’, zo begint Manon Berends uit Tweede Exloërmond haar verhaal. Haar vriend spotte zaterdagochtend een wolf tijdens het ploegen op het land tussen Eerste en Tweede Exloërmond. Haar vriend en Manon maakten beide filmpjes die op dit moment heel Facebook over gaan.

‘Mijn vriend belde mij vanochtend op met de vraag of onze hond thuis was. Ik gaf aan dat de hond thuis was.’ Voor Manon haar vriend bleek het duidelijk te zijn. Het dier wat hij zag lopen op het boerenland was geen hond, maar een wolf. Hij vroeg Berends om naar het slaapkamerraam te gaan en de wolf te gaan filmen. Zelf had hij het dier ook al gefilmd.

Na het filmen liep de wolf verder, maar waar naartoe weet Berends niet. ‘De wolf is daarna overgestoken en richting Nieuw-Buinen gelopen, maar we hoorden van buurtgenoten dat de wolf ook verderop in Eerste Exloërmond te zien is geweest.

Veel reactie’s

Het filmpje wat Berends maakte en op Facebook zette gaat viraal. ‘Het bericht is veel gedeeld. Mijn telefoon ontploft bijna.’ Naast positieve geluiden zijn er ook veel negatieve geluiden onder het bericht te lezen. ‘Bijzonder dat de meningen zo verdeeld zijn. Ik snap voor iemand die in een woonwijk woont dat het geen enkel probleem is dat het dier hier loopt, maar voor veehouders in de buurt kan het rampzalig zijn.’

Ook in Tweede Exloërmond liet de wolf zijn sporen achter. ‘Ik heb een foto gezien van een schaap die is aangevallen. Dat schijnt bij een boer in Tweede Exloërmond te zijn. Het is niet heel logisch dat de wolf hier is, want ze zijn ooit verjaagd voor de landbouw hier.’

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal