Direct naar de inhoud.

Treant schaalt reguliere zorg verder af: alle operatiekamers in Refaja worden gesloten

  • door:
  • op:
Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal | Foto: Treant

REGIO – Door de explosieve stijging van het aantal coronabesmettingen gaat Zorggroep Treant de coronazorg verder opschalen. Dit betekent dat de reguliere zorg verder afgeschaald zal worden.

In het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal worden vanaf morgen alle vier de operatiekamers (OK’s) gesloten. Alle geplande operaties worden uitgesteld. In Hoogeveen blijven er nog wel twee OK’s open zodat de oncologische zorg voor kankerpatiënten door kan blijven gaan.

Een deel van het personeel van de twee ziekenhuizen wordt overgebracht naar Emmen, waar de coronapatiënten worden behandeld. Treant heeft met bijna 50 coronabedden een groot aandeel in de coronazorg van Noord-Nederland. Deze week komen er acht coronabedden bij op de IC.

Basisspoedpost

Vanaf maandag is ook de basisspoedpost in Stadskanaal beperkter geopend dan normaal. Mensen met niet-levensbedreigende situaties, zoals een sportblessure, botbreuk of snijwond, kunnen vanaf dan alleen binnen kantoortijden terecht (tot 17.00 uur) en niet meer tot ’s avonds 22.00 uur. In het weekend was de spoedpost al dicht.

‘Het is niet anders’

‘We dachten corona inmiddels een beetje achter ons te laten, maar helaas is dat niet het geval’, zo laat Paula Nelissen, voorzitter raad van bestuur van Treant weten. ‘Patiënten met niet-acute zorgvragen kunnen wij dus opnieuw niet helpen en daardoor ontstaan weer lange wachtlijsten. Dat raakt ons in het diepste. Wij zijn en blijven zorgprofessionals, die altijd onze patiënten willen helpen. Helaas is het niet anders.’

Meer coronabesmettingen

Vandaag werd bekend dat het aantal coronabesmettingen opnieuw is gestegen. De afgelopen week werden er bijna 77.000 positieve testen gemeld bij het RIVM. Daarnaast liggen er volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) momenteel 1647 coronapatiënten in het ziekenhuis (stijging van 26 procent) waarvan 319 op de IC liggen (stijging van 28 procent).

Bron: NOS-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal