Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja ziekenhuis breidt uit met nieuwe operatiekamers

Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal | Foto: Treant

STADSKANAAL – Treant Zorggroep breidt de polikliniek Oogheelkunde in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal uit. Er worden twee operatiekamers bijgebouwd en er komen extra ruimtes voor patiënten en personeel.

Met de investering is 1,7 miljoen euro gemoeid. De bouw start in september.

Treant Zorggroep wil met de klus investeren in zorg in de regio, zegt een woordvoerder. ‘Door de komst van de nieuwe poliklinische operatiekamers kan de oogheelkunde blijven voldoen aan de eisen die worden gesteld door de wetenschappelijke vereniging en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.’

Alle staaroperaties

De uitbreiding bestaat uit een zogeheten poliklinisch operatiecomplex met een ontvangstruimte, twee operatiekamers, steriele opslag en enkele ruimtes voor het personeel.

De polikliniek Oogheelkunde voerde de afgelopen jaren al poliklinische operaties uit, zoals staaroperaties, ooglidcorrecties en ooginjecties. Met de komst van het nieuwe complex kunnen alle staaroperatie worden uitgevoerd, waarbij een anesthesist niet aanwezig hoeft te zijn.

Na krimp weer groei

De investering gebeurt na een periode van krimp van het Refaja Ziekenhuis, dat de afgelopen jaren vooral afdelingen moest inleveren. Zo werd enkele jaren geleden de afdelingen kindergeneeskunde en verloskunde gesloten, terwijl ook de intensive care in Stadskanaal haar deuren sloot.

Op dit moment vinden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en in september worden de units geplaatst. De uitbreiding is naar verwachting in februari volgend jaar afgerond.

Dit is een verhaal van Martijn Folkers en RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken dit jaar nauw samen om samen meer lokaal nieuws te brengen.

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

4 Reacties op “Refaja ziekenhuis breidt uit met nieuwe operatiekamers

  1. Top gelukkig een beetje terug ,van weggeweest!

  2. Graag alles weer terug , gemis in Stadskanaal

  3. oogarts is nooit weg geweest. zitten achter ziekenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.