Direct naar de inhoud.

Freddie Pranger Memorial nu al volgeboekt

  • door:
  • op:
Foto:Henk Bosma

Freddie Pranger Memorial, het internationaal G-voetbaltoernooi van SJS is nu al volgeboekt.  

Nieuw deelnemersrecord

Er kunnen alleen nog teams op de wachtlijst. Er zijn 43 teams ingeschreven. Dat is niet alleen een record ten opzichte van andere jaren, maar nooit eerder werd dat aantal al in zo’n vroeg stadium bereikt. G-voetbal is voetbal voor spelers (m/v) met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het toernooi richt zich op senioren-clubteams met spelers vanaf 16 jaar en is het grootste in Nederland.

Speciale poule

Wel is er nog ruimte voor een speciale poule voor gelegenheidsteams. Dit zijn spelers met een beperking die voor het eerst of slechts sporadisch voetballen. Vorig jaar werd een team van Cosiscliënten ingedeeld. Ondanks dat het sterkteverschil te groot was hebben de spelers er volop van genoten. Zo is het idee ontstaan om te kijken of er vergelijkbare teams te interesseren zijn. Momenteel worden er contacten gelegd met De Zijlen, Philadelphia en andere instellingen.

Groot bereik

Het deelnemersveld omvat teams uit heel Nederland, België en Duitsland. De teams komen ook steeds verder weg. Zo is er dit jaar deelname van 1860 München en het Bremer Fussballverband. van de ruim 600 spelers en hun begeleiders verblijft de helft een heel weekend in de recreatieparken Van Roompot in Borger en Gasselternijveen en in het City Hotel in Stadskanaal.

Crowdfunding

De voorbereiding draait op volle toeren. Een belangrijk onderdeel daarvan is het gedekt krijgen van de begroting. Dat ziet er al prima uit met onder meer forse bijdragen van de gemeente Stadskanaal, de stichting Wildervankfonds en Univé. De laatste stap naar een dekkende begroting wordt medio mei gezet. Dan start SJS een Crowdfundingactie in samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport. De aktie, die een paar duizend euro moet opleveren, richt zich voornamelijk op het MKB in de regio. vorig jaar werd dit voor het eerst gedaan en dat was meteen een succes.

De Freddie Pranger Memorial vindt plaats op zaterdag 9 september op het terrein van vv SJS aan de Julianastraat in Stadskanaal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal