Direct naar de inhoud.

Groente- en fruitkraam Super stopt na 40 jaar met de weekmarkt

  • door:
  • op:
Ernst en Leonie van Werkhoven. | Foto: Peggy Kral

STADSKANAAL – Voor velen die hun rondje lopen op de weekmarkt is de marktkraam van Super onmisbaar. De marktkraam verkoopt verse groente en fruit en staat elke week, weer of wind, klaar voor haar klanten. Toch hebben de eigenaren van de kraam laten weten te stoppen na 16 jaar.

Jarenlang hebben Ernst en Leonie van Werkhoven op de weekmarkt in Stadkanaal, Vlagtwedde en Ter Apel gestaan. Via Facebook hebben ze aangekondigd te stoppen met de verkoop via hun marktkraam. Een beslissing die niet makkelijk was, maar vanwege gezondheidsredenen en het behouden van hun relatie noodzakelijk. Leonie benadrukte dat er veel toewijding in het werk zat: “Op dinsdag en woensdag werd alle handel ingekocht en opgehaald met de vrachtwagen. Donderdagochtend zetten we alles op de pallet voor die dag om mee te nemen, bouwen we de kraam op, en dan begint het verkopen. Om zes uur moet alles weer ingepakt en opgeruimd worden om vervolgens de volgende ochtend hetzelfde weer te doen en staan we zaterdag om 8 uur ’s ochtends klaar voor de verkoop van die dag. Daar gaan echt wel wat werkuren aan vooraf”

Klanten en personeel

De beslissing om te stoppen is gemaakt, maar daarom wordt er nog wel teruggekeken naar een heel aantal mooie jaren waarin de klant een belangrijke rol speelde. “Het contact met de klanten en hun kinderen is het allerleukste. De kleurplaten hangen zelfs bij ons in de keuken.”

Niet alleen klanten speelden een belangrijke rol bij de marktkraam. Ook het personeel is volgens het stel een belangrijke schakel geweest in de bedrijfsvoering. “Het personeel staat er heel steunend in, en dat is heel bijzonder en mooi. Het feit dat ze altijd voor ons klaarstaan en nog steeds hard met ons meelopen is echt bewonderingswaardig.”

Webshop

Ondanks dat de marktkraam niet meer op de weekmarkt te zien zal zijn, blijft Super wel bestaan. Het bedrijf zal verder gaan als online webshop superagf.nl. Voor de klanten is het dan mogelijk de groente en fruit te bestellen zoals ze gewend zijn. De bestelling wordt dan afgeleverd bij de klant aan de deur of kan op bepaalde tijdstippen worden opgehaald in Musselkanaal. “We bezorgen straks tot ongeveer 15 kilometer rond Musselkanaal, maar houden vooral rekening met de plekken waar onze markten hebben gestaan,” zei Leonie.

Met deze nieuwe start hoopt het stel in de toekomst een stukje rust en tijd voor hun zelf te vinden. Daarnaast willen ze de klanten enorm bedanken voor de afgelopen jaren. “De klanten hebben ons jarenlang op de been gehouden, met leuke contacten, door lief en leed. Dat wordt het grootste gemis.”

“We hebben het altijd met heel veel plezier gedaan, maar we doen het niet zomaar,” zo zei Leonie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal