Direct naar de inhoud.

Leer-werktraject met baangarantie voor statushouders

  • door:
  • op:

Ondertekening Project Seiso
BORGER – Donderdag 16 mei tekenden, schoonmaakbedrijf CSU Apeldoorn, leer-werkbedrijf Menso, Seiso Opleidingen en stichting Sociale teams Borger-Odoorn het convenant ‘Statushouders inclusief’. Met deze samenwerking start een 6 maanden durend opleidingstraject voor statushouders in de schoonmaakbranche.

Een eerste groep van twaalf enthousiaste statushouders is gestart met het leer-werktraject. Het traject legt de focus op een viertal onderdelen: het aanleren van werknemersvaardigheden en de Nederlandse werkcultuur, functiegerichte Nederlandse taallessen, vaktechnische kennis, zowel in theorie als praktijk en een werkstage op de opleidingslocatie.

De opleiding wordt afgesloten met een landelijk erkend examen. Met het te behalen branche-erkende RAS-certificaat zijn de kandidaten duurzaam inzetbaar binnen de schoonmaakdienstverlening. Ook biedt het traject doorstroommogelijkheden naar een MBO-vervolgopleiding.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal