Direct naar de inhoud.

Marifoon voor de Jatrie

  • door:
  • op:

2016 Tom Bakker marifoon JatrieSTADSKANAAL – De afgelopen week heeft de familie Bakker uit de 2e Exloërmond de stichting Jatrie blij gemaakt met de schenking van een kwalitatief uitstekende marifoon. Deze ontbrak nog aan de uitrusting van het schip.

Dit instrument heeft jarenlang dienst gedaan in het Belgische binnenvaartschip Chilly. Een aantal jaren geleden is dit schip gesloopt maar de heer Bakker, oud-opvarende, heeft zich destijds ontfermd over deze marifoon. Deze gaat nu een tweede leven krijgen op de Jatrie.

Veel persaandacht
Dankzij veel persaandacht door lokale en regionale media is de Groninger steilsteven Jatrie regelmatig in het nieuws. Het testen van zwaaikommen in het Stads-Musselkanaal en de schenking van een scheepsklok en een scheepskompas waren recent aanleiding voor krantenberichten.

Schenkingen
De restauratie van het vrachtschip kan, gelet op deze schenkingen, niet alleen rekenen op waardering vanuit de samenleving maar inspireert blijkbaar bewoners uit de regio ook tot het afstand doen van voorwerpen en instrumenten die te maken hebben met de scheepvaart.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal