Direct naar de inhoud.

Bewoners Borgerhof nemen ’tovertafel’ in gebruik

  • door:
  • op:

Tovertafel Borger ouderenBORGER – Woensdagmorgen is in de Borgerhof in Borger onder grote belangstelling van de bewoners en het personeel een ’tovertafel’ in gebruik genomen. De tovertafel is een speciaal kastje dat spelletjes en animaties kan projecteren op een willekeurige tafel.

In de gemeenschapsruimte verzamelden zich ruim 50 bewoners voor de onthulling van de tovertafel. Caroline Westerveld kreeg uit handen van Egbert Pieters en Harm Derks, die aanwezig waren namens de vrienden van de Borgerhof en de Wanna, de afstandsbediening overhandigd.

Vrienden van de Borgerhof en de Wanne
Tijdens een bijeenkomst in juni dit jaar is de tafel ter sprake gekomen waarna er op 10 augustus jl. een demonstratie is gegeven van de tafel. De vrienden van de Borgerhof en de Wanne waren direct ‘verkocht’ en besloten tot de aanschaf over te gaan.

Tovertafel
De tovertafel is een ‘kastje’ dat aan het plafond wordt gehangen, boven een (eet)tafel. In het kastje bevinden zich een hoge kwaliteit beamer, infraroodsensoren, een luidspreker, een processor en het geheugen die samen spellen aansturen en projecteren op de huidige eettafel. De tovertafel is geschikt voor bijna ieder tafeloppervlak, zowel wat betreft kleur als materiaal.

Ontwikkeling
De tovertafel is speciaal ontwikkeld met en voor volwassen met een (verstandelijke) beperking en ouderen. Een speels product hen in de midden tot late stadia van dementie stimuleert in fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie met minimale begeleiding. Het nieuwe spelconcept bestaat uit interactieve lichtanimaties die worden geprojecteerd op de huidige eettafel. De animaties reageren op de beweging van handen en armen.

Ook zijn er voor de tafel speciaal ontwikkelde spelletjes beschikbaar. De unieke spellen zijn uitdagend, prikkelend en stimuleren de spelers tot beweging en interactie. En zeker niet minder belangrijk: ze brengen een heleboel vrolijkheid en plezier!

En video is op YouTube te zien via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=7ZbhEZ9jLDc

(Bron: PrachtigBorger.nl)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal