Direct naar de inhoud.

Drentse standbeelden trekken T-shirt aan

  • door:
  • op:

Hans Heyting in Borger
Hans Heyting in Borger
DRENTHE – Drenthe ziet er deze donderdagochtend net even iets anders uit dan anders. Meer dan twintig standbeelden in deze provincie hebben een verandering ondergaan.

Onder meer De Glasblazer in Nieuw Buinen, Hans Heyting in Borger en De Smid in Gieten hebben een T-shirt aan met de tekst ‘Ik ben B’ART’.

Standbeelden door de hele provincie
Niet alleen de standbeelden in Nieuw Buinen, Borger en Gieten hebben een T-shirt aangekregen. Ook beelden in onder meer Beilen, Assen, Coevorden, Diever, Echten, Emmen, Emmer-Compascuum, Hoogeveen, Meppel, Klazienaveen, Odoorn, Roden, Ruinen, Schoonebeek, Westerbork, Zuidlaren en Zuidwolde staan er gekleurd op.

De Glasblazer in Nieuw Buinen
De Glasblazer in Nieuw Buinen

B’ART 2017
Het gaat om een actie van het Huus van de Taol in Beilen. Later vandaag presenteert de streektaalorganisatie de derde editie van het jaarboek B’ART, de B’ART 2017, bij Tea Time in Echten. In het boek staan meer dan dertig verhalen van mensen die wat met Drenthe hebben. Ze komen er vandaan, ze wonen er of hebben er gewoond.

Om een paar voorbeelden te geven: topvolleybalster Laura Dijkema uit Beilen, radioman Bert Haandrikman uit Borger en Jumbo-supermarkteigenaar Jan Abbas uit Gieten.

Topfotografen zorgen er voor dat de B’ART 2017 ook een schitterend kijkboek is geworden. De prachtige vormgeving maakt het boek af.

De Smid in Gieten
De Smid in Gieten

Nu te koop
De B’ART 2017 is vanaf vandaag voor €17,50 te koop bij het Huus van de Taol in Beilen, in de Drentse boekhandels en via www.drentheboeken.com

Klanten van de Jumbo’s in Gieten, Beilen en Westerbork kunnen de B’ART 2017 bij elkaar shoppen door mee te doen aan de spaaractie.

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal