Direct naar de inhoud.

Nieuwe dijkgraaf gezocht voor waterschap

  • door:
  • op:
Huze en Aa’s Waterschap (F: Peter Panneman)

VEENDAM – (door Peter Panneman) – Omdat dijkgraaf Alfred van Hall van waterschap Hunze en Aa’s 8 juli 2017 zeventig jaar wordt, eindigt zijn benoeming op 1 augustus 2017. De werving en selectie voor een nieuwe dijkgraaf is inmiddels gestart.  Vanaf heden is de vacature voor een nieuwe dijkgraaf openbaar. De sluitingstermijn voor reacties is 14 januari. Eerder al heeft de vertrouwenscommissie een profielschets voorbereid waar de nieuwe dijkgraaf aan moet voldoen.

De vertrouwenscommissie doet na selectie een aanbeveling voor een nieuwe dijkgraaf aan het algemeen bestuur. Het algemeen bestuur leidt het uiteindelijke besluit tot aanbeveling door naar de Staatssecretaris van I&M. Dit gebeurt via de beide provincies. De nieuwe dijkgraaf wordt Koninklijk benoemd en beëdigd door de Commissaris van de Koning van Drenthe.

Van Hall is per 1 januari 2000 benoemd en daarna voor twee keer zes jaar herbenoemd. De herbenoeming eindigt dus eigenlijk op 31 december 2017. Maar, omdat hij in juli 70 wordt, krijgt hij al eerder eervol ontslag bij Koninklijk Besluit. Van Hall neemt op 12 juli 2017 afscheid tijdens zijn laatste bestuursvergadering als voorzitter.  Meer informatie over de vacature dijkgraaf via: http://www.maeslunau.com/hunzeenaas

(Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal