Direct naar de inhoud.

Lokale kerken organiseren Week van Gebed

  • door:
  • op:
Baptisten Nieuw Buinen

KANAALSTREEK – Van 15 tot 22 januari 2017 vindt de Week van Gebed plaats. De gebedsweek staat volledig in het teken van verzoening en zal terugblikken op 500 jaar Reformatie. Met de slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ wordt het thema concreet. Wereldwijd komen christenen in de Week van Gebed samen voor bezinning en gebed voor elkaar, hun land en voor de nood in de wereld. Ook in de Kanaalstreek zijn er in verschillende kerken gebedsbijeenkomsten. Ieder die wil meebidden is van harte welkom.

De gebedssamenkomsten in Stadskanaal, Nieuw Buinen en Musselkanaal vinden in de week van zondag 15 Januari tot zaterdag 21 jan. De opening van de week zal plaats vinden op 15 jan. in de Evang. Gem. Stadskanaal in het Ubbo Emmius Maarsdreef 21.  Aanvang 19.30 uur. Alle gebedsbijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer een uur, Organisatoren zijn alle kerken in de Kanaalstreek organiseren deze week al meer dan 20 jaar en in totaal doen er dit jaar 20 kerken mee. Er zijn 7 Kerken die iedere avond in die week hun deuren open zetten:

– Zondag 15 jan. PKN Gem. Nieuw Buinen, Kerklaan 2, Nieuw Buinen aanvang 10.00 uur
-Maandag 16 jan. Pinkster Gemeente, Irenelaan 23 Stadskanaal
-Dinsdag 17 jan. Protest. Gem Musselkanaal, Marktstraat 45, Musselkanaal
-Woensdag 18 jan. Bapt. Nieuw Buinen, Dwarsdiep 9, Nieuw Buinen
-Donderdag 19 jan. Bapt. Gem Zuid Stadskanaal, De Wilgen 1, Stadskanaal
-Vrijdag 20 jan. PKN Semstraatkerk Stadskanaal, Semsstraat 2, Stadskanaal
-Zaterdag 21 jan. Chr. Gem. Rehoboth Stadskanaal, Hoofdkade 139 A, Stadskanaal

Door heel Nederland zijn honderden plaatselijke gemeenten uit verschillende kerkverbanden actief tijdens de Week van Gebed. De gebedsweek is een initiatief van MissieNederland (een christelijke netwerkorganisatie) en de Raad van Kerken. Beide organisaties bieden ondersteunende gebedsmaterialen. Voor volwassenen, jongeren en kinderen zijn er bijvoorbeeld gebedsboekjes met korte overdenkingen en gebedspunten.

De centrale bijbeltekst is dit jaar 2 Korintiërs 5:14-20, waarin de apostel Paulus oproept tot verzoening. De slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is een beeld van deze verzoening. Door elkaar een hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien dat verzoening van twee kanten komt. Het is aan ons om te reageren als iemand ons de hand reikt.

Info: Hans van Hoegee 06-414 99 893 of Anne Greven 0599-653610-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal