Direct naar de inhoud.

Aflevering 21 filmproject“PekelsGoud” online

  • door:
  • op:
Foto: Wilma Swarts

GEMEENTE PEKELA – Bijna anderhalf jaar was cameraman Martijn Pot, ook bekend van NOS en RTL, in de gemeente Pekela samen met betrokken inwoners aan het filmen.

In totaal zijn er 21 korte filmpjes gemaakt met uiteenlopende thema’s, zoals leefbaarheid, ondernemen, armoedebestrijding, speelweek, geschiedenis, communisme, integratie, evenementen, brandweer, toneel, geloof en nog veel meer. Vandaag ging de laatste aflevering 21 online, over stimuleren sport in Pekela. Zaterdag 28 januari is de première van de plusminus 1 uur durende eindfilm in de Binding te Oude Pekela.

Hoe kwamen de afleveringen tot stand
Nadat het nodige voorwerk was verricht en een redactiegroep van betrokken inwoners was gevormd kon Martijn Pot beginnen met filmen. De leden van de redactiegroep staan door hun verschillende achtergronden borg voor de vele aspecten die de documentaire moet laten zien. Bij toerbeurt namen de redactieleden de regie en geluid van de 21 korte filmpjes voor hun rekening. De eindredactie werd gevormd door bestuurlijk Pekela. De eerste 2 afleveringen werden getoond aan de pers. RTV-Noord, Dagblad van het Noorden, Omroep MAX, Telegraaf, Volkskrant en lokale pers waren hierbij aanwezig.

De naam ‘Pekels Goud’ heeft meerdere betekenissen….
Pekela is goed, het goud zijn de filmpjes (juweeltjes) die gemaakt zijn en verwijzing naar de geschiedenis van Pekela (Veenkoloniaal goud). Met deze naam weet iedereen meteen dat het over Pekela gaat en gouden tijden door de toekomstige historische waarde van de film.

De landelijke televisie besteedde aandacht aan het filmproject.
Waaronder NPO2 in het programma Hallo Nederland van omroep Max. Ook TV-Noord nodigde redactieleden uit om samen met Martijn Pot een toelichting te geven.

Aanstaande zaterdag 28 januari is de première van de einddocumentaire.
Een compilatie van deze beelden en nog veel meer is hierin verwerkt tot ongeveer een uur lengte. Bestuurlijk Pekela is trots op wat er tot stand is gebracht en tast in de buidel. Inwoners van Pekela die er naar toe willen, zijn getrakteerd op gratis toegangskaartjes en men laat voor de gelegenheid sporthal De Binding omtoveren tot een heuse bioscoop. Het zal een verrassend mooie avond worden.

Zie hieronder de laatste aflevering van de 21 korte filmpjes.

https://vimeo.com/200900140-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal