Direct naar de inhoud.

Kunstwerk ‘Man achter hondenkar’ in Oude Pekela vernield

  • door:
  • op:
Hondenkar Oude Pekela RTV1

OUDE PEKELA – Bij de oude Rabobank in Oude Pekela staat het kunstwerk ‘Man achter hondenkar’. Vannacht is de bronzen hond gestolen die normaal voor de hondenkar staat. Het bronzen beeld is ontworpen door kunstenaar Hans Mes. In 1984 is het kunstwerk in Oude Pekela geplaatst.

Vanmiddag wordt het overgebleven deel van de ‘Man met hondenkar’ verplaatst naar een opslag. Het kunstwerk zou sowieso al worden verplaatst in verband met de nieuwe inrichting van het centrum. Het bronzen beeld wordt gerestaureerd.

Burgemeester Jaap Kuin is stellig: “Als gemeente doen we zeker aangifte en hopen we de dader(s) zo snel mogelijk op te pakken. De man met de hondenkar is erfgoed en daar blijf je af. Nu wordt het wellicht voor een paar honderd euro verkocht, maar de rijke geschiedenis van Pekela wordt hiermee teniet gedaan. Doodzonde’.

Mocht u de bronzen hond zien of het vermoeden hebben dat het de restanten zijn, neemt u dan contact op met de gemeente (t. 0597-617555) of met de politie (t. 0900-8844).-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal