Direct naar de inhoud.

Koninklijke onderscheiding voor Everhard Sprik

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

ZUIDWENDING –  Ter gelegenheid van Koningsdag is woensdagmorgen 26 april één Koninklijke onderscheiding uitgereikt in de gemeente Veendam. De ontvanger van deze onderscheiding is de heer Everhard Sprik (52). De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Sipke Swierstra in Dorpshuis De Wending, in Zuidwending.

De Wending

De heer Sprik is vanaf zijn jeugd actief als vrijwilliger bij Dorpshuis De Wending in Zuidwending. Hij is het dorpshuis altijd trouw gebleven. Hij is medeorganisator van activiteiten en helpt verenigingen die gebruik maken van het dorpshuis met alle voorkomende werkzaamheden. Daarnaast is hij vanwege zijn liefde voor muziek, betrokken bij de Stichting Bogdike. Hij organiseert al 10 jaar The Night of The Guitars, een muzikaal evenement dat jaarlijks ruim 1500 muziekliefhebbers trekt. Vanwege zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap in Veendam, Ommelanderwijk en Zuidwending wordt de heer Sprik benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Totaal verrast werd Sprik naar het Dorpshuis De Wending gelokt, om “even een klusje” te klaren, bij binnenkomst was Sprik dan ook totaal overrompeld en liet de onderscheiding emotioneel over zich heen gaan.

[ Peter Panneman ]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal