Direct naar de inhoud.

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

  • door:
  • op:

(F: Peter Panneman)
REGIO – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte zaterdagmiddag 14 december 2019 twee Koninklijke Onderscheidingen uit aan (geboren Veendammer) Anton Molema en Harm Atzema.

Beide mannen zijn bij de vrijwillige brandweer in de gemeente Midden-Groningen bij de brandweerpost Zuidbroek. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in Hotel Faber te Hoogezand.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: “Ik heb groot respect voor deze mannen die zich al jaren inzetten voor de veiligheid van anderen”.

Anton Molema
Anton Molema is sinds 1 juli 1995 (ruim 24 jaar) volledig opgeleid en allround brandweerman bij de post Zuidbroek. Eerst in dienst van de gemeentelijke brandweer en sinds 1 januari 2014 in dienst van de Veiligheidsregio Groningen (omdat landelijk de gemeentelijke brandweerkorpsen toen zijn overgegaan in de Veiligheidsregio’s). Zijn huidige functies zijn Manschap B en Brandweerchauffeur, rang Hoofdbrandwacht.

Harm Atzema
Harm Atzema is sinds 1992 (ruim 27 jaar) volledig opgeleid en allround brandweerman bij de blusploeg Zuidbroek. Eerst in dienst van de gemeentelijke brandweer en sinds 1 januari 2014 in dienst van de Veiligheidsregio Groningen (omdat landelijk de gemeentelijke brandweerkorpsen toen zijn overgegaan in de Veiligheidsregio’s). Zijn huidige functies zijn Manschap B en Brandweerchauffeur, rang Hoofdbrandwacht.

(Peter Panneman)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal