Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rommelmarkt St Franciscus voor een dagje uit

Foto: Henk Drenth

VEENDAM – In de grote binnentuin van St Franciscus was het erg gezellig afgelopen zaterdag met een rommelmarkt. Jan Girbes heeft deze met vijf mede-organisatoren mogen organiseren. Vijftien dames uit het tehuis hebben als vrijwilliger achter de kramen gestaan. Met allerhande spulletjes van henzelf, van andere  bewoners en met wat er geschonken is. Vooral de boeken waren in een grote verscheidenheid goed vertegenwoordigd.

Soep

Er was ook veel serviesgoed te vinden, elektronica en computer toebehoren. Want ook ouderen hebben zich eraan gewaagd. Aan de inwendige mens was ook gedacht. Er was lekkere soep, broodjes en drinken verkrijgbaar.

Jan Girbes bediende ook het Rad van avontuur waar allerlei spulletjes mee was te winnen. Een schilderij van een bewoner was bij opbod te koop aangeboden. Een bod van 60 euro was bij lange na niet voldoende. Maar als het daar bij zou blijven was het toch een geldend bod.

Opbrengst

De opbrengst van de rommelmarkt komt rechtstreeks ten goede aan de bewoners. Twee jaar geleden was er een leuke dagtrip van georganiseerd. Dit wil men dit jaar weer gaan doen. Ook hoopt men op subsidie.

Zuster Adriana nam ook een kijkje op de rommelmarkt. Zij is al 93 jaar en zowel lichamelijk als geestelijk heel kwiek.

[Ingezonden door Henk Drenth / Foto’s Henk Drenth]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.