Direct naar de inhoud.

Rommelmarkt St Franciscus voor een dagje uit

  • door:
  • op:
Foto: Henk Drenth

VEENDAM – In de grote binnentuin van St Franciscus was het erg gezellig afgelopen zaterdag met een rommelmarkt. Jan Girbes heeft deze met vijf mede-organisatoren mogen organiseren. Vijftien dames uit het tehuis hebben als vrijwilliger achter de kramen gestaan. Met allerhande spulletjes van henzelf, van andere┬á bewoners en met wat er geschonken is. Vooral de boeken waren in een grote verscheidenheid goed vertegenwoordigd.

Soep

Er was ook veel serviesgoed te vinden, elektronica en computer toebehoren. Want ook ouderen hebben zich eraan gewaagd. Aan de inwendige mens was ook gedacht. Er was lekkere soep, broodjes en drinken verkrijgbaar.

Jan Girbes bediende ook het Rad van avontuur waar allerlei spulletjes mee was te winnen. Een schilderij van een bewoner was bij opbod te koop aangeboden. Een bod van 60 euro was bij lange na niet voldoende. Maar als het daar bij zou blijven was het toch een geldend bod.

Opbrengst

De opbrengst van de rommelmarkt komt rechtstreeks ten goede aan de bewoners. Twee jaar geleden was er een leuke dagtrip van georganiseerd. Dit wil men dit jaar weer gaan doen. Ook hoopt men op subsidie.

Zuster Adriana nam ook een kijkje op de rommelmarkt. Zij is al 93 jaar en zowel lichamelijk als geestelijk heel kwiek.

[Ingezonden door Henk Drenth / Foto’s Henk Drenth]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal