Direct naar de inhoud.

Terug naar de prehistorie tijdens het Oerfestival

  • door:
  • op:
Foto: Frank Wiersema

BORGER – Tijdens de herfstvakantie is het Hunebedcentrum in Borger elke dag geopend met een speciaal oertijdprogramma. In het weekend van 23 en 24 oktober vindt er het Oerfestival plaats.

Oermensen

Tijdens het festival komen de bezoekers allemaal mensen uit de prehistorie tegen in het park. De hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. Met een groep oermensen worden de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd tot leven gebracht. Er wordt geleefd, gewerkt en gegeten zoals men lang geleden deed.

Het mag weer

Riemke Scharf is archeologe en activiteitencoördinator bij het Hunebedcentrum. Scharf: “Voor iedereen die wil voelen hoe men leefde in de prehistorie is dit een prachtig festival. Daarbij is het voor al onze vrijwilligers en medewerkers ook een feest, dat dit weer mag.”

Wie de oermensen wil ontmoeten kan reserveren via de website van het Hunebedcentrum.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal