Direct naar de inhoud.

Museumspoorlijn STAR heeft er een museumstuk bij

  • door:
  • op:
De historische goederenwagon komt aan bij STAR (foto: Tim Goorman)

STADSKANAAL – Afgelopen weekend kwam wel een heel bijzonder transport aan in Stadskanaal: een historische goederenwagen zonder wielen. Deze wagen, gebouwd in 1905, stond jarenlang in een tuin in Musselkanaal en werd onder meer gebruikt om er een stier in groot te brengen.

Op het spoor

Vrijwilligers van Museumspoorlijn STAR kwamen de wagen eind jaren ’90 al ‘op het spoor’. Een paar jaar geleden werd contact gelegd om de wagen over te kunnen nemen. Dit weekend was het dan zover; het transport naar Stadskanaal.

Het transport van de historische wagon (foto: René Terpstra)

Historisch

De wagen is gebouwd in 1905 door Werkspoor. En daarmee is het direct één van de oudste wagens in de collectie van de STAR.  Dergelijke wagens waren vroeger veel op de emplacementen van Stadskanaal en Musselkanaal te vinden.

Rijden gaat niet meer, de wagen staat al jarenlang niet meer op de rails. Bij Museumspoorlijn STAR zal de goederenwagen weer opgeknapt worden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal