Direct naar de inhoud.

Samen Voor Pekela presenteert verkiezingsprogramma

Samen Voor Pekela presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022. Op de foto van links naar rechts: Kees Norder (voorzitter) Jaap van Manneks (lijsttrekker) Anton Smit (bestuurslid)

NIEUWE PEKELA – In de ledenvergadering van 29 november spraken de leden van Samen Voor Pekela unaniem uit dat de zittende wethouder Jaap van Mannekes lijsttrekker is voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij gaat de kar weer trekken.

Tevens is in dezelfde ledenvergadering het nieuwe verkiezingsprogramma 2018-2022 met de titel “Deurbroezen” vastgesteld. Maandagavond 4 december was er in dorpshuis De Kiepe een persmoment waar het vastgestelde verkiezingsprogramma werd toegelicht voor de aanwezige pers.

Dit verkiezingsprogramma borduurt voort op de reeds 8 jaar geleden ingenomen speerpunten. De partij is trots wat zij de afgelopen 8 jaar samen met anderen heeft weten te bereiken. Maar vindt dat er hier en daar best nog stappen gemaakt moeten worden. De partij vindt van al de genoemde speerpunten, leefbaarheid het allerbelangrijkst. “De afgelopen jaren werd ingezet op Schoon, Heel en Veilig en daar hebben we echt vorderingen in gemaakt. We zijn weliswaar een krimpende bevolking, maar in onze ogen is dit niet erg als we maar meebewegen met die verandering, aldus lijsttrekker Jaap van Mannekes.

Hij noemde daarbij voorbeelden zoals de brede school De Groenling, Zorgcentrum Het Dokhuis en MFC De Binding. “Op die manier maken we het leefbaar voor iedere inwoner. We willen doorgaan met die verandering, doorgaan met het nieuwe winkelcentrum, doorgaan met woningen die je niet nodig hebt weg te halen. Vooral bij het particulier woningbezit zijn er slechte woningen en we hebben nu bereikt door een cyclus van maatregelen dat we mensen aanschrijven, laten bewegen en een steuntje in de rug geven om te gaan slopen. We vinden dat iedere inwoner van Pekela recht heeft op goede woningen. We moeten het aantal bouwlocaties terugbrengen, ons beperken tot die plekken die aantrekkelijk zijn om te gaan wonen. De uitstraling van Pekela verbeteren door het schoonmaken van de straat, het voorkomen van zwerfvuil en opruimen van rommel uit tuinen. Dit Is nog best lastig omdat je bemoeienis hebt met particulier terrein, dat is een zoektocht maar we maken vorderingen. We zijn begonnen met het schoonmaken van bruggen en verkeersborden en daar gaan we mee door. Burenruzies willen we gaan oplossen middels buurtbemiddeling. Acantus heeft buurtconciërges, we willen dit concept graag uitbreiden naar alle inwoners van Pekela en daar extra geld voor uit trekken”.

Voor wat betreft het standpunt over toekomstige herindeling zei van Mannekes het volgende. “Als je om je heen ziet de in gang gezette schaalvergroting dat wij als kleine gemeente van 12.000 inwoners het niet redden”.

Samen voor Pekela heeft groot vertrouwen dat ze op de goede weg zijn en dat zelfvertrouwen hopen ze beloond te zien bij de komende raadsverkiezingen op 21 maart 2018. Op 10 januari 2018 zal Samen Voor Pekela haar kieslijst bekendmaken.Het verkiezingsprogramma 2018-2022 met de titel “Deurbroezen” is een voortgang van de afgelopen vier jaar. Ze willen doorgaan met het Schoon-Heel-en Veilig maken van de gemeente Pekela. Er zijn tien speerpunten waarop men zich richt. Zie hieronder het complete programma.

Volledige verkiezingsprogramma klik hier!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-