Direct naar de inhoud.

Pekelder vrijgesproken op verdenking misbruik

  • door:
  • op:
( F: Pixabay )

PEKELA – Een 44-jarige man uit Oude Pekela die begin december werd voorgeleid bij de rechtbank op verdenking van het misbruiken van zijn 15-jarige stiefdochter is 22 december hiervan vrijgesproken.

Eerder had de officier van justitie vijf jaar geëist. De rechtbank achtte dit niet bewezen, omdat er door de stiefzus van het vermeende slachtoffer een wisselende verklaring is afgelegd. De man laat via Facebook weten dat hij weliswaar is vrijgesproken maar dat hij voorziet dat hij deze stempel altijd zal blijven dragen.

Wel is de man veroordeeld voor smaad, bedreiging en mishandeling. De man beweerde op Facebook dat zijn huis was leeggeroofd door kennissen. Ook vond de rechtbank het bewijs sluitend dat de stiefdochter is bedreigd en geslagen. De Pekelder moet daarvoor boeten in de vorm van twee weken celstraf en 180 uur een taakstraf.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal