Direct naar de inhoud.

Mogelijkheid pleegzorg verlengen naar 21 jaar

  • door:
  • op:
José Schrör, woordvoerder CDA-Stadskanaal

STADSKANAAL – Laat pleegkinderen tot hun 21ste bij pleeggezin wonen. Dit zegt José Schrör, woordvoerder van de politieke partij CDA-Stadskanaal. 

Het CDA wil dat de gemeente Stadskanaal de pleegzorg voor pleegkinderen verlengt totdat ze 21 jaar oud zijn. De overgang van 18- naar 18+ in de jeugdzorg vindt het CDA voor verbetering vatbaar. Dat geldt zeker ook voor de pleegzorg. “We vinden het belangrijk dat pleegkinderen een veilig en stabiel thuis hebben, ook als ze 18 zijn” alsdus woordvoerder José Schrör.

Wettelijk is geregeld dat de pleegzorg en de vergoeding na het 18e jaar ophoudt. Voor sommige jongeren betekent dat zij het pleeggezin verlaten en daardoor opnieuw in de problemen komen.

Jongeren zijn niet opeens volwassen als de kalender vertelt dat ze 18 jaar zijn geworden. Wel worden er op dat moment worden allerlei volwassen keuzes verwacht. Over wonen, opleiding, over inkomen, over werk, over zorg en ondersteuning. De meeste jongeren kunnen nog jaren na hun 18e verjaardag terugvallen op hun ouders, maar dat geldt vaak niet voor pleegkinderen.

Sinds de decentralisatie van de Jeugdwet hebben gemeenten de mogelijkheid om de pleegzorg te verlengen. CDA Stadskanaal wil dat de gemeente daar gebruik van maakt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal