Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CDA wil een nieuwe sporthal in Stadskanaal

STADSKANAAL – Het CDA in de gemeente Stadskanaal wil dat er een nieuwe sporthal wordt gebouwd. De capaciteit van dé gemeentelijke sporthal De Spont is niet voldoende. Gebruikers ondervinden hier hinder van. Daarom moet er een nieuwe sporthal komen. Het CDA in Stadskanaal heeft deze wens nadrukkelijk opgenomen in haar verkiezingsprogramma.

Noodzakelijk voor de vele sporters

Een meer optimale inzet van de huidige sportaccommodaties in de gemeente. Daar wordt al langer over gesproken. Er is ook onderzoek naar gedaan. Maar het duurt wat het CDA betreft nu te lang. ‘Wij constateren dat De Spont niet voldoende capaciteit heeft, dat is ongewenst’ aldus Merlijn Wiersema van het CDA. ‘In sommige gevallen voldoet de hal ook niet aan de gestelde eisen voor bepaalde sportwedstrijden’. Sporters moeten uitwijken naar andere plekken of sporten op ongewenst tijden. Dat werkt ontmoedigend voor de enthousiaste sporters en de vrijwilligers. Daarom pleiten wij voor het realiseren van een nieuwe sportvoorziening die hierin wel kan voorzien. Tijdens het opstellen van het verkiezingsprogramma is dit onderwerp uitvoerig aan de orde geweest; wij hebben toen besloten het op te nemen in ons verkiezingsprogramma.

Excellente woongemeente blijven

Lijsttrekker Marianne Berndt is ook blij met het initiatief: ‘Stadskanaal moet een excellente woongemeente zijn en blijven’. Een goede sportvoorziening hoort daar zeer zeker bij. Met een nieuwe sportvoorziening willen we dat sporters kunnen blijven sporten en ook willen we op deze wijze de sportverenigingen ondersteunen. Als CDA pleiten wij al langer voor de slogan: van druk naar nadruk op vrijwilligers. Samen maken we immers de samenleving!

(F: Marlijn Wiersema in actie)

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “CDA wil een nieuwe sporthal in Stadskanaal

  1. Gertjan van Wattum

    En daar is wel geld voor ?
    Maar een openbare basisschool “ in de benen “ houden in Stadskanaal Noord zit er niet in.
    Wat weer een ongelooflijk achterlijk bureaucratisch gezwets.
    Oh, wacht het is verkiezingstijd we moeten weer zieltjes winnen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.