Direct naar de inhoud.

CDA wil een nieuwe sporthal in Stadskanaal

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Het CDA in de gemeente Stadskanaal wil dat er een nieuwe sporthal wordt gebouwd. De capaciteit van dé gemeentelijke sporthal De Spont is niet voldoende. Gebruikers ondervinden hier hinder van. Daarom moet er een nieuwe sporthal komen. Het CDA in Stadskanaal heeft deze wens nadrukkelijk opgenomen in haar verkiezingsprogramma.

Noodzakelijk voor de vele sporters

Een meer optimale inzet van de huidige sportaccommodaties in de gemeente. Daar wordt al langer over gesproken. Er is ook onderzoek naar gedaan. Maar het duurt wat het CDA betreft nu te lang. ‘Wij constateren dat De Spont niet voldoende capaciteit heeft, dat is ongewenst’ aldus Merlijn Wiersema van het CDA. ‘In sommige gevallen voldoet de hal ook niet aan de gestelde eisen voor bepaalde sportwedstrijden’. Sporters moeten uitwijken naar andere plekken of sporten op ongewenst tijden. Dat werkt ontmoedigend voor de enthousiaste sporters en de vrijwilligers. Daarom pleiten wij voor het realiseren van een nieuwe sportvoorziening die hierin wel kan voorzien. Tijdens het opstellen van het verkiezingsprogramma is dit onderwerp uitvoerig aan de orde geweest; wij hebben toen besloten het op te nemen in ons verkiezingsprogramma.

Excellente woongemeente blijven

Lijsttrekker Marianne Berndt is ook blij met het initiatief: ‘Stadskanaal moet een excellente woongemeente zijn en blijven’. Een goede sportvoorziening hoort daar zeer zeker bij. Met een nieuwe sportvoorziening willen we dat sporters kunnen blijven sporten en ook willen we op deze wijze de sportverenigingen ondersteunen. Als CDA pleiten wij al langer voor de slogan: van druk naar nadruk op vrijwilligers. Samen maken we immers de samenleving!

(F: Marlijn Wiersema in actie)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal