Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bouw gestart waterkwaliteit laboratorium

VEENDAM – Onlangs is BAM Bouw en Techniek gestart met de bouw van een nieuw, duurzaam laboratorium. Het laboratorium komt naast het Waterschapshuis in Veendam te staan. Het huidige ‘oude’ laboratorium is nog gevestigd in een huurpand in Assen. Dit pand wordt gesloopt. Het bouwen van een nieuw laboratorium naast het hoofdkantoor had verreweg de voorkeur. Een nieuwbouwpand is niet alleen praktischer, ook voor de samenwerking tussen de medewerkers op het hoofdkantoor en laboratorium werkt het prettiger.

Energie zuinig

Het nieuwe gebouw krijgt energiezuinige installaties, apparatuur en verlichting en wordt verwarmd en gekoeld met een eigen warmte-koude opslag. Dit betekent dat het vrijwel zonder gas wordt verwarmd en gekoeld. Daarnaast krijgt het een groen dak. Dit dak zorgt ervoor dat het hemelwater vertraagd wordt afgevoerd naar het watersysteem.

Waterschappen

Het laboratorium gaat werkzaamheden uitvoeren voor zowel Hunze en Aa’s als voor waterschap Noorderzijlvest. Het laboratorium onderzoekt de waterkwaliteit in beide gebieden. Het nieuwe lab gaat 5 miljoen euro kosten. Naar verwachting wordt het nieuwe laboratorium in december 2018 opgeleverd en begin 2019 in gebruik genomen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.