Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Staking streekvervoer zet onverminderd door

QBuzz (F: J. Westerhof, RTV1)

GRONINGEN/DRENTHE – De staking in het streekvervoer wordt ook in het weekend en volgende week voortgezet. Paula Verhoef, eerste onderhandelaar FNV Streekvervoer: ‘Ongelofelijk balen dat het zo moet, dit is het laatste dat chauffeurs willen. Maar er is geen keus. Er moet gewoon echt iets gebeuren aan de belachelijk hoge werkdruk in het streekvervoer. En nu we het er toch over hebben, graag ook aan de belachelijke opstelling van werkgevers in dit traject. Ze zijn blind en doof voor hun eigen mensen en voor de reizigers. De woede onder de chauffeurs wordt alleen maar groter en daarmee hun vastberadenheid.’

Publieksvriendelijke acties vanaf maandag 2 juli

Vanaf aanstaande maandag kiezen de chauffeurs van de FNV voor publieksvriendelijke acties; er wordt alleen buiten de spits gestaakt. Dagelijks rijden de bussen tussen 06.00 en 10.00 uur en tussen 15.00 en 19.00 uur. Zo kunnen reizigers op hun werk en op school komen. Verhoef: ‘Werknemers in het openbaar vervoer zijn dienstverlenend ingesteld en willen de passagiers het liefst zo goed mogelijk ten dienste zijn. Ook om dat te kunnen doen, staken zij.’ Chauffeurs willen reële rijtijden, keertijden en voldoende overstaptijd, zodat de passagiers beter en veiliger OV krijgen en zijzelf gezond hun werk kunnen blijven doen. Helaas hebben de acties nog steeds niet tot een resultaat geleid. Daarom gaat de staking door.

Werkgevers gooien roet in het eten

Werkgevers deden de afgelopen weken hun beklag deden over de benadeling van de reizigers. Maar ook nu tot publieksvriendelijke acties wordt besloten, gooien ze roet in het eten. De werkgeversvereniging VWOW heeft FNV Streekvervoer vandaag middels een brief laten weten dat, als de vakbonden van plan zijn om parttime te staken, zij absoluut niet bereid zijn om alle gewerkte uren van hun personeel te betalen. De reden hiervoor is volgens hen dat deze vorm van actievoeren voor hen duurder is. Ze klagen dat ze meer moeten regelen en dat ze extra mensen moeten inzetten. De FNV is bereid met werkgevers afspraken te maken over de uitvoering van deze publieksvriendelijke actievorm.

Update

FNV Streekvervoer heeft werkgevers gesommeerd de gewerkte uren tijdens publieksvriendelijke acties uit te betalen. Zij hebben tot maandag 12 uur de tijd om te bevestigen dat ze dat gaan doen, anders komt er een kort geding.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Staking streekvervoer zet onverminderd door

  1. Leonie van Gool

    Ik snap de staking wel hoor maar je kunt het gewoon niet maken. Jullie laten mensen die helemaal afhankelijk zijn van het streekvervoer gewoon stikken…..
    Werkgevers…. denk eens niet alleen aan jezelf……. Hiervan zijn heel veel onschuldige mensen de dupe!
    En jullie werknemers hebben volledig gelijk.
    Zouden jullie onder zo’n arbeidsvoorwaarden gaan werken? Ik denk het niet, dus wees eens eerlijk met jullie topsalais…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.