Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Froukje de Jonge over de brand in Musselkanaal

Froukje de Jonge – burgemeester Stadskanaal

STADSKANAAL – “De grote brand is een klap voor Musselkanaal. Wat een ravage is door de brand aangericht in het centrum van Musselkanaal. Allereerst ben ik blij dat alle betrokkenen veilig zijn. Maar voor de winkeliers is het natuurlijk een keihard gelag. Ik heb groot respect voor alle mensen van de hulpdiensten, zorgorganisaties, vrijwilligers en anderen die hun uiterste best hebben gedaan om iedereen in veiligheid te brengen en om de situatie onder controle te krijgen.  Doordat zowel volwassene als ook jongere bewoners spontaan hun hulp aanboden is de evacuatie soepel en zeer snel verlopen. Man, man, wat een onderlinge betrokkenheid.

Ervaring

Ik heb met veel geëvacueerde bewoners gesproken. Voor wat ze hebben meegemaakt, zijn ze eigenlijk opvallend rustig. Ze zijn geschrokken, maar er is geen sprake van paniek. Uit hun verhalen spreekt met name de bewondering en dankbaarheid voor de manier waarop ze geholpen en ontvangen zijn. Ik vind het indrukwekkend wat de zorginstellingen hier samen hebben laten zien. Over de grenzen van de eigen instelling samenwerken om deze kwetsbare mensen zo goed mogelijk op te vangen.

Nazorg

De schade aan de panden is enorm. De winkeliers verdienen alle steun. Zij zien in één nacht hun zaak waaraan ze jaren hebben gewerkt in rook opgaan. We gaan in overleg met de winkeliers en vastgoedondernemers om te kijken welke tijdelijke en meer permanente maatregelen we moeten nemen. Op korte termijn wordt naar tijdelijke huisvesting van ondernemers gezocht.

Omstreeks 17.00 uur vrijdagmiddag druppelen de laatste bewoners binnen bij hun eigen zorginstelling. Je ziet dat de mensen moe en geëmotioneerd zijn. Maar het is ontroerend hoe dankbaar ze bijna allemaal zijn. Gelukkig kan iedereen weer in zijn of haar eigen bed slapen.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Burgemeester Froukje de Jonge over de brand in Musselkanaal

  1. Mss is het pand aan het open eind in Musselkanaal een optie om ze daar “samen” onder te brengen..
    Zodat ze allen hun passie en vakbekwaamheid uit kunnen blijven voeren..
    Hun klanten kunnen tegemoeten kunnen komen en door kunnen gaan..
    Het is maar een idee…wat in me opkwam toen ik langs het pand fietse.
    Lidl heeft daar destijds ook door kunnen gaan..terwijl het nieuwe pand werd gebouwd..zal mooi zijn toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.