Direct naar de inhoud.

Stadskanaal ontwaakt van onrustige nieuwjaarsnacht

 • door:
 • op:
Foto: Gertjan Kamst / RTV1

STADSKANAAL – Het was tijdens de jaarwisseling onrustig in Stadskanaal. Zo moest de brandweer meerdere keren naar de Belgiëlaan voor kleine brandjes. Ook in de rest van Stadskanaal waren kleine brandjes. Op Nieuwjaarsochtend is de ‘schade’ duidelijk te zien. 

Verspreid door Stadskanaal staan opvallend veel tonnen waarin het laatste vuur nog ligt na te smeulen. In de wijk Maarsstee, waar de hulpverlening de afgelopen nacht hun handen vol hadden, is een man van rond de 70 zijn inrit aan het schrobben. “De troep is niet eens van mij, maar ik zeg er ook maar niet teveel van”.

Volgens de wijkbewoner sloegen her en der de vlammen tot boven de dakgoot. “De sfeer was bij tijden grimmig” vervolgt hij zijn schoonmaakklus.

Foto: Gertjan Kamst / RTV1

Tijd voor schoonmaak

Ook in de wijken Maarswold en de Parkwijk zijn de resten van de nacht zichtbaar. Op de ene plek lijkt de schade groter dan op de andere plek. Zodra alle rook is opgetrokken zal het echte schoonmaken waarschijnlijk beginnen.

De gemeente Stadskanaal ziet toch dat mensen de jaarwisseling in huiselijke kring hebben gevierd. . ‘Gelukkig gaan de meeste mensen goed om met de maatregelen en weten ze er, ondanks dat, een bijzonder moment van te maken,’ zo laat burgemeester Klaas Sloots weten.

Respect voor de hulpdiensten

Oud & Nieuw is dan ook relatief rustig verlopen in Stadskanaal. Wel ziet de gemeente dat er meer incidenten dan vorige jaar waren in de regio.  De hulpdiensten zijn blij dat ze uiteindelijk vrijwel niet zijn geconfronteerd met ernstig geweld of ongewenst gedrag. Burgemeester Klaas Sloots is hier ook blij mee, maar betreurt het incident met de brandweer. ‘Dat gedrag is niet goed te praten. De mensen van de hulpdiensten hebben hun eigen viering opgegeven om het een veilige jaarwisseling voor ons allemaal te maken. Dat verdient respect van ons allen.’

Foto: Gertjan Kamst / RTV1

2 reacties op “Stadskanaal ontwaakt van onrustige nieuwjaarsnacht”

 1. Ik denk als het vuurwerk verbod er niet was geweest en mensen gewoon het legale vuurwerk konden kopen inclusief het knalspul het anders verlopen was. Nu gingen mensen meer het illegale en zwaardere vuurwerk kopen.

  Je blijft ter aller tijde van hulpverleners af, ze zijn er niet om je te pesten en zeker niet om gepest te worden.
  Drank, drugs en vuurwerk is slechte combinatie om een feest te vieren waar we juist om elkaar moeten denken ivm de corona in dit geval.

  Hoop dat lichamelijke en materiële schade meevalt en we 2022 verder in goede harmonie kunnen vervolgen.

  Ohja, voor de mensen die zich niet konden gedragen richting de hulpverleners… er is nog wel tijd om op zijn minst je excuses aan te bieden en misschien wel een vrijwillige bijdrage te leveren ter compensatie. Vanacht een stoere bink, nu ook ff stoere bink zijn

 2. het is gewoon droevig ,vooral dat andere mensen de rommel moeten op ruimen ,maar ze vergeten dat ze dit allemaal gaan betalen ,ook wij die geen vuurwerk gebruiken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-