Direct naar de inhoud.

Kinderboekenweek in de bibliotheek

  • door:
  • op:

.STADSKANAAL – Van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober is het weer Kinderboekenweek, hét kinderfeest van het jaar. Dit jaar staan kinderboeken over vriendschappen centraal waarbij het motto is: Kom erbij! Het belooft een week met veel vrienden en vriendinnen te worden. Ook in de bibliotheken in de gemeente Stadskanaal en Veendam zijn er volop activiteiten.

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in kinderboeken. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

De bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Veendam organiseren verschillende activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. Een overzicht van alle feestelijkheden tijdens de Kinderboekenweek staat op de website www.biblionetgroningen.nl/kinderboekenweek.

Voorleesvoorstelling
Ook zo’n zin in een dikke knuffel? Dorus in elk geval wel! En dus gaat hij op zoek naar de allerfijnste berenknuffel. Kom kijken en luisteren naar de voorleesvoorstelling van Wapperkids. Ze lezen voor uit het boek ‘Geef me een knuffel’ van David Melling. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar.
• Zaterdag 6 oktober, 11.00 – 11.45 uur in Bibliotheek Stadskanaal
• Zaterdag 6 oktober, 14.00 – 14.45 uur in Bibliotheek Veendam
• Woensdag 10 oktober, 13.30 – 14.15 uur in Bibliotheek Onstwedde
• Woensdag 10 oktober, 15.30 – 16.15 uur in Bibliotheek Musselkanaal

Vriendschapsmiddagen
Armbandjes maken, sokpoppen versieren, dansen met boeken of meedoen aan een vriendschapsquiz. Kom tijdens de Kinderboekenweek met je beste vriend(in) naar de vriendschapsmiddag en doe mee met de activiteiten van die middag. Deelname aan deze vrije inloopmiddagen is gratis.
• Woensdag 3 oktober, 14.00 – 16.30 uur in Bibliotheek Stadskanaal
• Woensdag 3 oktober, 14.00 – 16.30 uur in Bibliotheek Veendam
• Woensdag 3 oktober, 14.00 – 16.30 uur in Bibliotheek Onstwedde
• Vrijdag 5 oktober, 14.00 – 16.30 uur in Bibliotheek Musselkanaal
• Woensdag 10 oktober, 14.00 – 16.30 uur in Bibliotheek Stadskanaal
• Woensdag 10 oktober, 14.00 – 16.30 uur in Bibliotheek Veendam

Slaapfeest
Deze Kinderboekenweek kun je in Bibliotheek Veendam deelnemen aan een uniek feestje. Kom vrijdag 12 oktober met je beste vriend of vriendin slapen in de bibliotheek! Samen met Mijnnnn! kamer organiseert de bibliotheek dit gezellige slaapfeestje voor kinderen van 10 tot 12 jaar.
Belangstelling? Stuur vóór 1 oktober een mail naar veendam@biblionetgroningen.nl en ontvang de voorwaarden voor dit bijzonder feestje!-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal