Direct naar de inhoud.

Voorleeskampioen uit Valthermond maakt zich op voor landelijke finale

  • door:
  • op:
Foto: RTV Drenthe/Vera Beuke

VALTHERMOND – Eind april werd De 12-jarige Eline Hanssen uit Valthermond bekroond tot Drents Voorleeskampioen. Dit betekent dat ze nu door mag naar de landelijke finale in Utrecht. Eline is dan ook al druk aan het oefenen voor de grote finale, die op 26 mei zal plaatsvinden in TivoliVredenburg. 

Mary Poppins

In deze finale zal Eline een stukje voorlezen uit ‘Mary Poppins’ van schrijfster P.L. Travers. “Het is een bijzonder boek”, legt Eline uit aan RTV Drenthe. “Het is anders dan in de echte wereld. In het boek zitten de mensen in een kooi, in plaats van de dieren.”

Tips

Zelf krijgt ze tijdens het oefenen nog wel eens advies van haar ouders: “Papa en mama hebben nog weleens tips, bijvoorbeeld dat ik rustiger moet lezen.” Dat is ook belangrijk want volgens Eline moet een Voorleeskampioen “niet te snel praten en goed te verstaan zijn.”

Biblionet

De Drentse voorleesfinale werd, ondanks corona, dit jaar georganiseerd door Biblionet Drenthe en is een samenwerking van de Stichting Lezen en de bibliotheken in Drenthe. Vorig jaar ging de landelijke finale vanwege de corona-uitbraak niet door. Yosan Wegihu Teame uit Sleen, die in 2019 landelijk voorleeskampioen werd, is daarom nog steeds de regerend kampioene.

 

Bron: RTV Drenthe

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal