Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

N366 gaat op de schop tussen Pekel en Veendam

Archieffoto RTV1 – Verdubbeling N366

VEENDAM – Half oktober starten de werkzaamheden aan de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. De provinciale weg wordt daar verdubbeld en verbreed. De weg wordt in de eerste fase van de werkzaamheden één keer afgesloten: in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober. In dit weekend kan het verkeer geen gebruik maken van dit weggedeelte. Daarna kan het verkeer weer over de weg rijden. Dan geldt een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur.

De N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela krijgt twee rijbanen met elk twee rijstroken. De verdubbeling van de weg is nodig vanwege het vele verkeer dat gebruik maakt van dit weggedeelte. Daarnaast wordt de weg verbreed, wat de verkeersveiligheid verbetert. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig, waarbij de N366 wordt omgebouwd tot volwaardige autoweg.

Eerste fase
De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 1 jaar. Van half oktober tot eind november vindt de eerste fase van de werkzaamheden plaats. De aannemer gaat aan de slag langs de huidige weg. Weggebruikers kunnen met een beperkte snelheid van 70 km/uur gebruik blijven maken van de weg. De weg wordt in deze fase één keer afgesloten voor verkeer, namelijk in de avond en nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober van 20.00 – 06.00 uur. De weg wordt afgesloten voor voorbereidende maatregelen voor de tijdelijke nieuwe verkeerssituatie, zoals het aanbrengen van nieuwe markering. In deze periode kan verkeer geen gebruik maken van het weggedeelte. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid.

Meer informatie
Een kaartje met de omleidingsroutes en meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op N366veilig.nl en via twitter.com/N366_Veilig. Vanaf eind november is op de website ook informatie te vinden over de volgende fase van de werkzaamheden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.