Direct naar de inhoud.

Ouders en kinderen vinden gouden waardebonnen

  • door:
  • op:
Lias en zijn moeder in bibliotheek Stadskanaal

GRONINGEN REGIO – De afgelopen periode hebben ouders van jonge kinderen in meerdere Groningse bibliotheken een gouden waardebon gevonden. Ze troffen de bon aan in een BoekStart-koffertje. De gelukkige vinders ontvingen een prijzenpakket van Biblionet Groningen. “We vieren met deze feestelijke actie dat BoekStart voor baby’s 10 jaar bestaat: een prachtige mijlpaal”, aldus Gonny Apol van Biblionet Groningen.

BoekStart baby’s
Er zijn in september, mede dankzij de actie, meer dan 234 baby’s ingeschreven bij de bibliotheken in de provincie Groningen. Een aantal daarvan werd niet alleen verrast met het gebruikelijke BoekStart koffertje, maar viel bovendien in de prijzen. Zo vonden de kleine Sem en zijn moeder de Gouden waardebon in hun koffertje bij Bibliotheek Ter Apel. En in Bibliotheek Stadskanaal waren Lias en zijn moeder de gelukkigen.

Ook in Marum, Grootegast, Bedum, Leek, Uithuizermeeden en Delfzijl mocht Biblionet Groningen waardebonvinders blij maken met het prijzenpakket.

Sem en zijn moeder in Bibliotheek Ter Apel

BoekStart
Met BoekStart stimuleert Biblionet Groningen samen met gemeenten het voorlezen aan jonge kinderen. Want kinderen die als baby zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Alle ouders van baby’s in de provincie Groningen krijgen via hun gemeente een uitnodiging om hun baby gratis bibliotheeklid te maken. Ze ontvangen dan gelijk een BoekStartkoffertje vol met leuke voorleesboekjes.

Vanwege het 10-jarig jubileum van BoekStart kregen sommige ouders de afgelopen maand nog een paar éxtra baby-cadeautjes. Gonny: “We blijven ook na deze actie aanmoedigen dat ouders hun kleintjes lid maken van de bibliotheek en dat ze samen veel leesplezier zullen beleven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-