Direct naar de inhoud.

Mega verkeersdrukte langs het kanaal

  • door:
  • op:
Verkeersdrukte langs het Stadskanaal

STADSKANAAL – Het is oppassen geblazen als je deze weken richting Veendam of Hoogezand wilt rijden en je neemt de route langs Het Stadskanaal. Dat komt omdat de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal er een maand lang uit ligt. Een populaire ‘alternatieve’ route voor automobilisten uit de Kanaalstreek die richting het Noorden moeten is dus de weg langs het kanaal.

Lange slinger

Stadskanaal kent maar weinig rechtstreekse wegen richting Veendam. Dat is nu pijnlijk duidelijk geworden. Met name de spitsuren in de ochtend en in de avond is het vanaf de Handelsstraat tot en met de Unikenstraat één lange slinger van auto’s en zwaar vrachtverkeer. Inhalen is dan uit den boze en pas je rijgedrag aan, neem voldoende afstand. Met name tijdens winterse buien zoals hagel, regen en (natte) sneeuw is het goed opletten.

De wegafsluiting tussen Alteveer en Stadskanaal duurt nog tot 10 december. Daarna kan de provinciale weg N366 weer gebruikt worden.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal