Direct naar de inhoud.

Grote brand bij Avebe Foxhol

  • door:
  • op:

FOXHOL – (update) Vrijdagavond is er brand uitgebroken bij Avebe Foxhol. De brandweer en de bedrijfsnood organisatie (BNO) zijn ter plaatse. Ook zijn de bluswagens van de korpsen Hoogezand en de stad Groningen opgeroepen. De brand zou woeden in nabijheid van gebouw 18 op het fabriekscomplex. Er is hier o.a. een opslag voor houten pallets. Gebouw 18 staat vlak bij het chemicaliĆ«npark wat gebruikt wordt door zowel Avebe als andere bedrijven die gevestigd zijn op de locatie.

Verschroeit rubber

Volgens personeel rook het sinds donderdag al naar verschroeit rubber of plastic op de locatie. Medewerkers zijn toen op zoek gegaan waar dit vandaan kwam. Hierbij werd zelfs de gasunie ingeschakeld. Er werd toen niets gevonden.

Volgens de brandweer zijn er geen gewonden. Omwonenden moeten de de deuren en ramen gesloten houden. Meer nieuws is/was te volgen op de calamiteitenzender voor Groningen: RTV Noord.

Update 15 december 00:15 uur: De brandweer geeft door dat de brand onder controle is.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal