Direct naar de inhoud.

De trein komt met grote stappen op ons toe

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Klaas Pals, fractievoorzitter D66 Stadskanaal is zeker van zijn zaak. De trein zal er komen. Pals is blij dat partijgenoot, gedeputeerde Fleur Gräper, liet doorschemeren dat het provinciebestuur dichtbij een positief besluit is. De trein komt nu met grote stappen op ons toe, aldus Pals.

STAR

Volgens de gedeputeerde zit de verbinding nog vast op twee dingen. Een akkoord met museumspoorlijn STAR, die de eigenaar is van de spoorlijn en met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.  Of er al een definitief besluit valt tijdens de laatste inhoudelijke Statenvergadering op 13 maart is nog maar de vraag, aldus Gräper. ‘Het zou bonus zijn als het lukt’, aldus de D66-bestuurder in een interview bij RTV Noord. Wel durft Gräper te verzekeren dat er voor het einde van deze Statenperiode naar alle waarschijnlijkheid een positief besluit volgt.

Optimisme

Gräper onderhandelt namens het provinciebestuur met spoornetbeheerder ProRail, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, museumspoorlijn STAR en de gemeente Stadskanaal. Ze gaf eerder aan het een ‘enorm complex’ dossier te vinden, gezien de ‘grote tegenstrijdige belangen. Niettemin overheerst het optimisme bij politiek Stadskanaal en plannen worden inmiddels gemaakt over de bouw van een treinstation. Want, aldus Pals, de personentrein zal over twee of drie jaar al kunnen gaan rijden.

Zwaan-kleef-aan

Klaas Pals noemt het ook een prachtig Zwaan-kleef-aan project. Zodra de trein bij ons komt zal het volgende project gaan starten. De lus Stadskanaal  – Ter Apel – Emmen moet weer herstelt worden. Daar zijn al heel veel handtekeningen voor ingediend. Gelijkertijd zal er gekeken worden om de museumspoorlijn te laten rijden over de oude spoordijk tussen Stadskanaal, Gieten en Rolde. Een prachtige lijn voor museum en stoomtrein enthousiastelingen en een ‘burst’ voor toerisme in dit gebied.

  • Klaas Pals in gesprek met Bert Jan Brinkman over de personentrein



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal