Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voedselbank doet aangifte van poging tot heling

(F: Facebook voedselbank Veendam/Menterwolde)

VEENDAM – Voedselbank Veendam Menterwolde heeft aangifte gedaan van poging tot heling van een bus, aldus voorzitter Klaas Steenhuis in de uitzending van RTV1 Actueel van afgelopen woensdag 6 februari.

Steenhuis reageerde op de ontstane onrust bij de voedselbank na berichtgeving over mogelijke fraude door een echtpaar die verschillende functies hebben bekleed binnen de organisatie.

Melding
Steenhuis gaf aan dat er aangifte is gedaan van poging tot heling van een bus die gebruikt werd om producten op te halen bij supermarkten, bakkerijen en de groentenwinkels. De bus werd ongeveer 10 dagen geleden bij een garagebedrijf in Veendam door de politie in beslag genomen nadat er een melding was binnengekomen van het garagebedrijf, die de boel niet vertrouwde.

Nog onderzoek gaande
Momenteel is er nog een onderzoek gaande vanuit Voedselbanken Noord Groningen. Mochten daar nog zaken naar voren komen die niet in de haak zijn, dan wordt ook daarvan aangifte gedaan bij de politie, aldus Steenhuis. Tijdens het onderzoek zal de boekhouding, het leden aantal en de inventarisatie onder de loep worden genomen.

Nieuwe vrijwilligers nodig
De voedselbank wil gaan werken aan de toekomst en de service te gaan verbeteren. De website is weer terug online, er is een nieuwe Facebook-pagina aangemaakt en de voedselbank heeft als wens om de uitgifte-dagen uit te gaan breiden. Daarvoor heeft ze wel nieuwe vrijwilligers nodig. Via de website van de voedselbank en bij Compaen kan men zich aanmelden. Wel even een CV meesturen. Ook al kan men maar 1 á 2 uur per dag meehelpen, alle beetjes helpen aldus Klaas Steenhuis.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

6 Reacties op “Voedselbank doet aangifte van poging tot heling

 1. Hallo ik wil daar wel helpen , ik zit elke dag bij huis en verveel me dood.
  mijn 06 is 0630831458.
  mvg e.messchendorp

 2. Sjoerd Hoekstra

  Hallo,

  Ben Sjoerd Hoekstra, ben een oude vrijwilliger van de voedselbank veendam.

  Graag wil ik mijn toezegging ook doen over de voedselbank veendam.

  Wat er op moment gaande is over dat cliënten klacht hebben ingediend bij de voedselbank nelderland

  U kunt mijn bereiken op telefoon nummer 0598750880

  Met vriendelijke groet,

  Sdhoekstra

  • Ben jij die sjoerd diie geld vraagde voor bezorgen en het vlees niet bij de clienten afleverde. Ja wilt verhaal wel doen je hebt niet voor niks een verbod gekregen daar lijkt mij.

 3. Je kunt elke dag ff binnenlopen om je aan te melden

 4. Goedenavond
  Ik ben een client van de voedselbank mijn pakket werd altijd bezorgd door sjoerd en zijn partner ger
  Zei vroegen geld voor bezorgen en wij kregen geen vlees ook viel deze sjoerd mij lastig met telefoontjes ook nadat hij niet meer welkom was bij de voedselbank deze man heeft net 3 dagen vastgezeten omdat hij vrijwilligers stalkte en lastigviel.er is nu een ontspannen sfeer op de voedselbank er heerst rust.ik geef een dikke duim voor de vrijwilligers die het nu doen.

 5. Sjoerd hoekstra

  Voedselbank Veendam 22-01-2019
  Tijd: 09:00 uur locatie Transportweg 48 te Veendam.
  Aanwezig: N. v/d V, A. v/d L, K. S, U. M, J ten D, L. J, R, E, G, S en nog een paar vrijwilligers
  Wij kwamen aan op de voedselbank en er waren al spanningen, omdat de computer niet aan wou en het licht in het pand het niet deed.
  Vervolgens kreeg G woorden met A van der L, en haar dochter(S) ging zich er ook mee bemoeien.
  G is vervolgens door A van der L het pand uit gezet en G werd beschuldigt dat G A van der L geslagen had, wat niet zo is.
  A van der L kwam te dicht bij G en toen heeft G haar alleen van zich afgeduwd, wat ik S ook gezien heb.
  Vervolgens trok ook ik (S) mijn mond open. Vervolgens liet A van der L een spraak opname horen van 21-01-2019 toen ze met ze allen in overleg waren en dat J van der L alle vrijwilligers op de hoogte wou brengen over G zijn gezondheid( Waar G toestemming aan heeft gegeven naar J van der L ) . Volgens mij mag je niet zomaar een spraakopname laten horen als anderen er niets van afweten dat deze is gemaakt. Dit is toch Smart en lasten?
  Dat ging over mij S en G , over dat ik ‘s ochtends wel eens naar drank rook en over G zijn gezondheid. Wat ik (S) in mijn vrije tijd doe, mag ik toch zelf weten?
  De bezorging van de cliënten zijn deze dag niet door gegaan, omdat dit gebeurd was.
  A van der L die had haar vriend E. de V opgebeld en vervolgens verteld dat G A van der L geslagen had, wat niet zo is.
  E de V kwam op de voedselbank en vervolgens zei hij:” Waar is die G ?, ik had het niet moeten zien, want dan had ik hem voor zijn bek geslagen.”
  Ik (S) en G stonden buiten, vervolgens kwam U.M en K.S naar mij en G toe.
  Vervolgens vroegen beide aan ons of wij even mee wilden lopen naar de container, die naast het pand van de voedselbank staat.
  Wij S en G kregen van U.M te horen dat J en T v/d L gefraudeerd zouden hebben, U.M had er gelijk achteraan gezegd dat dit niet naar buiten gebracht mocht worden, naar sociale media.
  Alle vrijwilligers werden bij elkaar geroepen en toen deed U.M zijn woord, dat er gefraudeerd is door J en T van der L. Wij weten dat het vorig bestuur dit heeft gedaan en dat U.M dit intern heeft opgelost. T is degene die daar de melding van heeft gemaakt bij de Voedselbanken Nederland.
  En dat er veel kerstpakken verdwenen waren, maar de vrijwilligers nemen zelf heel veel mee en als er dan wat van gezegd wordt, dan geven een aantal vrijwilligers een grote mond terug.
  Ook E neemt pakketten mee en toen G daar wat van wou zeggen, reageerde E heel bedreigend naar G.
  U.M vertelde dat J en T van der L er uit gezet zijn en dat er een heel nieuwe bestuur er op komt.
  en dat er een onderzoek gedaan wordt.
  Ook werd er gezegd dat de bus van de Voedselbank op de Voedselbank blijft staan en dat deze niet bij iemand zijn huis mag staan, maar dit gebeurd wel.
  (Zie foto’s kopie)
  Ook mag er niet privé mee gereden worden, maar ook dit gebeurd wel.
  Over de bezorging gaf het nieuwe bestuur aan dat Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Zuidbroek en Noordbroek geen recht meer hebben op een voedselpakket.
  Ik S ben hier op in gegaan dat ik het hier niet mee eens ben, omdat zo deze mensen ineens geen voedselpakket meer krijgen. En dat het beter zou zijn dit later te bespreken, omdat er al zoveel onrust is op de werkvloer.
  K.S reageerde dat hij daar niks mee nodig had en het gaat gebeuren zoals hij wil.
  Nu moeten mensen van Noordbroek en Zuidbroek naar Voedselbank Midden Groningen om hun pakket te halen.
  Cliënten bellen dat er geen pakket is bezorgd of vragen hoe laat het pakket bezorgd wordt, maar dat weten wij dan niet. Cliënten zijn boos en hebben klachten ingediend bij de Nederlandse voedselbanken.
  Nu worden de cliënten pas gebeld en gezegd dat er geen bezorgingen meer gedaan worden, maar dit hoor je eigenlijk te doen voor mensen met medische reden.
  Een voorbeeld hiervan is: een vrouw die in een rolstoel zit en geen vervoer heeft om te halen krijgt een telefoontje dat als ze haar pakket/voedsel wil ze zelf moet komen halen, maar hoe dan? Dit kan toch niet?
  Ook wordt er naar iemand gebeld en haar wordt medegedeeld dat ze te horen hebben gekregen dat ze met iemand in de auto rond rijdt door Veendam, je mag niet op basis van geruchten uitgaan, je moet wel bewijsmateriaal hebben en iemand vragen om toelichting te geven. Dat wordt dus niet gedaan.
  Ook vragen ze cliënten om hun specificaties in te leveren van hun bankzaken bij de intakes, ook dit mag niet, dit moeten cliënten bij de hand hebben en mag niet in bezit komen van een ander. Mensen kunnen hun toelichting geven in een intakegesprek.
  .
  Voedselbanken Nederland heeft een slogan: OOG VOOR VOEDSEL, HART VOOR MENSEN!
  Nou dat heeft dit nieuw bestuur in ieder geval niet
  15:00 uur kort overleg over de bezorging van 23-01-2019
  Dat M de winkels rijd samen met J ten D
  en dat ik S en G de bezorgingen zouden doen.
  Ik S heb dit naar buiten gebracht, want ik kon mijn niet voorstellen dat J en T van der L dit gedaan hebben en heb de pers ingeschakeld.
  Woensdag ochtend zijn G en ik (S) naar J. van der L gegaan en de boekhouding in gezien, en dat alles klopt.
  Donderdag 24-01-2019
  Werd ik door cliënten gebeld dat ze geen voedselpakket meer bezorgd kregen, dat de cliënten het zelf moeten ophalen, omdat het nieuwe bestuur dit zo wil.
  Ook moeten mensen uit Noordbroek en Zuidbroek gelijk naar voedselbank Midden Groningen
  Vrijdag 25-01-2019
  Ik S en O. W kwamen bij de voedselbank ,vervolgens liep ik naar binnen. Daar voor had ik nog contact gehad met J van der L dat ik toestemming heb gekregen dat ik de terraslamp en de voordeursleutel van J van de L mee mag nemen. J en T hebben namelijk een pandverbod gekregen volgens U.M en K.S
  Ik pakte de Lamp van het plafond af, M zat op dat moment aan tafel samen met Jan .
  Ik S had de lamp in mijn handen en wou het pand verlaten, toen kwam A van der L , K.S , U.M en N van der V het kantoor uit
  Ik werd vast gepakt door U.M, K.S en J ten D.
  Ze wouden mij niet los laten, omdat ik de lamp niet wou afstaan, toen pakte U. M mij bij de keel en pakte K.S de lamp uit mijn handen.
  A van der L die deed de deur van het pand op slot, ik ben via de andere deur naar buiten gegaan. Vervolgens zijn ik(S) en O. W daar weg gegaan daar op zei A van der L als jij bij S in de auto stapt dan ben je medeplichtig.
  Ik S ben vervolgens met mijn auto naar het politie bureau gereden om een aangifte te doen, maar dat kon niet moest maar een afspraak maken via telefoonnummer 0900-8844.
  Toen ik thuis kwam, kwam ik er achter dat mijn jas ook stuk is gemaakt door U.M, K.S.
  Woensdag 30-01-2019
  Is G bedreigd door A van der L via sms zie foto ( kopie)
  En door haar schoonzoon M. P via facebook Messenger. (zie foto kopie)
  ingediend 31-01-2019
  In de avond ben ik S opgepakt door de politie voor bedreigingen en hard handig mee genomen naar het cellencomplex in Groningen.
  Ik heb misschien verkeerd gereageerd, maar A van der L lokte uit door telefoontjes en dergelijke, dat ik woedend werd.
  Vrijdag 31-01-2019
  G opgepakt omstreeks 18:30 uur ook voor bedreigingen, maar G werd bedreigd door mensen die vrijwilligers van de VB Veendam kennen.
  Toen wij bij de VB Veendam als bezorgers begonnen aug/sept 2018, vonden J en T het niet meer kunnen dat wij met onze privé auto de bezorgingen gingen doen en daarvoor deden we de bezorgingen met een bus.
  Hier vroegen we geen vervoerskosten meer voor, want dit was op kosten van de VB. Dit hebben we ook netjes gemeld bij de cliënten waar wij bezorgden.
  Nu doet de nieuwe voorzitter ban de VB Veendam K.S allemaal uitspraken naar de media wat allemaal leugens zijn.
  Dit is der waarheid dhr Sjoerd Hoekstra ik heb alles eerlijk naar buiten gebracht! Wij doen dit voor de mensen dicht mocht ik door U molenhuis niet naar buiten brengen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zo als ik Dhr Sjoerd Hoekstra de waarheid mag naar buiten gebracht worden Gaat om de Cliënten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.