Direct naar de inhoud.

Voedselbank doet aangifte van poging tot heling

  • door:
  • op:
(F: Facebook voedselbank Veendam/Menterwolde)

VEENDAM – Voedselbank Veendam Menterwolde heeft aangifte gedaan van poging tot heling van een bus, aldus voorzitter Klaas Steenhuis in de uitzending van RTV1 Actueel van afgelopen woensdag 6 februari.

Steenhuis reageerde op de ontstane onrust bij de voedselbank na berichtgeving over mogelijke fraude door een echtpaar die verschillende functies hebben bekleed binnen de organisatie.

Melding
Steenhuis gaf aan dat er aangifte is gedaan van poging tot heling van een bus die gebruikt werd om producten op te halen bij supermarkten, bakkerijen en de groentenwinkels. De bus werd ongeveer 10 dagen geleden bij een garagebedrijf in Veendam door de politie in beslag genomen nadat er een melding was binnengekomen van het garagebedrijf, die de boel niet vertrouwde.

Nog onderzoek gaande
Momenteel is er nog een onderzoek gaande vanuit Voedselbanken Noord Groningen. Mochten daar nog zaken naar voren komen die niet in de haak zijn, dan wordt ook daarvan aangifte gedaan bij de politie, aldus Steenhuis. Tijdens het onderzoek zal de boekhouding, het leden aantal en de inventarisatie onder de loep worden genomen.

Nieuwe vrijwilligers nodig
De voedselbank wil gaan werken aan de toekomst en de service te gaan verbeteren. De website is weer terug online, er is een nieuwe Facebook-pagina aangemaakt en de voedselbank heeft als wens om de uitgifte-dagen uit te gaan breiden. Daarvoor heeft ze wel nieuwe vrijwilligers nodig. Via de website van de voedselbank en bij Compaen kan men zich aanmelden. Wel even een CV meesturen. Ook al kan men maar 1 Ć” 2 uur per dag meehelpen, alle beetjes helpen aldus Klaas Steenhuis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal