Direct naar de inhoud.

Genieten centraal bij de Bruintje Beer Tocht

  • door:
  • op:

Stempelpost in Bourtange
MUSSELKANAAL – Zondag 24 maart wordt de Bruintje Beer Tocht weer verreden. De fietsroutes gaan langs karakteristieke en historische locaties in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde. `Genieten staat hierbij centraal`, aldus organisator FTC Musselkanaal.

Nieuwe elementen
De tocht kent dit jaar weer een aantal nieuwe elementen. Zo is er voor iedere deelnemer de mogelijkheid om gratis op de foto te kunnen bij de start van de route bij “Wall of Fame” en in Bourtange worden de deelnemers muzikaal onthaald door een regionale zanger, van wie de naam nog geheim gehouden wordt door de organisatie.

Routes gewijzigd
Op veler verzoek is de 50 km tocht in tegenstelling tot vorig jaar dit jaar ook geheel gepijld en zijn de routes van zowel de 50 als de 90 km tocht geheel gewijzigd. Voor de 50 km tocht is een stempelpost gerealiseerd bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Voorzieningen
De deelnemers kunnen rekenen op een goede, veilige en begeleide fietstocht. Uiteraard zijn er weer diverse verzorgde tussenstops, waar men o.a. kan genieten van een kop koffie met appelgebak. Ook zijn er de noodzakelijke stops met sanitaire voorzieningen getroffen. Deze bevinden zich bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, de Burcht Wedde, de Vesting Bourtange en kloosterboerderij Bleyendael.

Goody bag
Na afloop van de tocht ligt er voor elke deelnemer een goed gevulde goody-bag met een mooie blijvende herinnering aan de tocht klaar. Ook dit jaar kan er tegen een “fietsenvriendenprijsje” na afloop een kop soep of een bord spaghetti geconsumeerd worden.

Inschrijven
`Zoals het zich nu aan laat zien is de weersverwachting dusdanig goed dat er gerekend wordt op meer dan 500 fietsers aan de start`, aldus de organisatie. Inschrijven voor de 90 km kan zondag 24 maart vanaf 8:30 uur bij Sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. De inschrijving voor de 50 km is vanaf 9:30 uur.

Voor alle deelnemers staat er bij de start een gratis kopje koffie klaar.

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal