Direct naar de inhoud.

1e botsing op nieuwe rotonde Continentenlaan

Foto: 112 regioflits

STADSKANAAL – Vrijdagmiddag heeft zich de ‘eerste’ kop staart botsing voorgedaan op de vernieuwde rotonde aan de Aziëlaan – Continentenlaan in centrum Stadskanaal. Om voorrang te verlenen aan overstekende fietsers en voetgangers remde een bestuurder met zijn auto af. De daarachter rijdende automobilist had dit niet op tijd door en raakte daarop zijn voorganger. Het ging om een lichte aanrijding. Verderop zijn de schade formulieren onderling ingevuld.

Hier kon je op wachten

Hier kon je op wachten zeggen sommige verkeersgebruikers van de nieuwe rotonde. De zebra’s en fietsoversteekplaatsen zitten zo dicht op de rotonde dat het verkeer hier regelmatig moet stilstaan. Iets wat normaal niet op een rotonde plaatsvindt. Een invoegende of een op de rotonde rijdende automobilist heeft dat dus niet zo snel door. De fietsers en voetgangers zouden feitelijk altijd de automobilisten éérst voor moeten laten gaan. Maar bij deze rotonde is dat dus niet het geval.

3 reacties op “1e botsing op nieuwe rotonde Continentenlaan”

 1. Het is nog slechter geworden dan de 4tondes…
  Het is zo krap dat als 1 auto op de rotonde fiets voor laat staat de hele boel al klem.

  En voor de bussen is het amper te doen..

  Niet goed over nagedacht.
  Maar zal wel weer mooi hebben geleken voor toerisme of vanuit de helikopter @ goed gedaan gemeente Stadskanaal # als het maar mooi lijkt.
  #

 2. Gewoon altijd goed uit je doppen kijken.. zowel als automobilist, maar zeer zeker de fietsers ook. Het is geen RECHT van voorrang HEBBEN, maar een PLICHT om voorrang te VERLENEN… ongelukken gebeuren vaak niet door onveilige situaties, maar vaker door onoplettendheid van bestuurders…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-