Direct naar de inhoud.

Zonnig Buitenfestival Boomkroonpad trekt veel bezoekers

  • door:
  • op:

DROUWEN – Zondag 15 september werd bij Staatsbosbeheer Boomkroonpad het jaarlijkse Buitenfestival gehouden. De hele dag was er voor alle leeftijden van alles te doen!
Een heerlijk dagje uit, met onder andere een markt, diverse demonstraties en activiteiten. En dat alles midden in de prachtige ambiance van de natuur.

Wandelroute

Rondom Buitencentrum Boomkroonpad was een wandelroute van ongeveer 1,5 kilometer door het bos uitgezet. Langs de route stonden zo’n 35 informatiestands van lokale ondernemers, marktkramen met leuke en gevarieerde producten en workshoptenten en diverse activiteiten. De boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer waren deze dag gastheer en vertelden alles over het bos.

Timmeren, zagen en andere activiteiten
Tijdens het Buitenfestival waren er verschillende activiteiten. Naast een demonstratie van houtoogstmachines en hout slepen met paarden, konden bezoekers hun kennis over de natuur testen tijdens een heuse Natuurquiz. Bij de Boswachter-challenge was een competitie voor jong en oud, van boomstam werpen tot bijlsteelhangen. De winnaars mogen een middag op pad met de boswachter. Voor de kinderen waren er tal van activiteiten, waaronder een houten schilderij versieren, broodjes bakken, vlinder- en nestkastjes timmeren, houten schijfjes zagen en bij de scouting uit Borger mocht je over een stormbaan heen klauteren.

Dankzij al onze vrijwilligers, standhouders en de samenwerking met Bos-paviljoen de Woudstee kijken wij terug op een prachtige en zeer geslaagde dag, dank hiervoor.

(ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal