Direct naar de inhoud.

Feestelijke opening wandelknooppuntnetwerk Borger-Odoorn: ‘Het is voor de stoere loper’

  • door:
  • op:
Wethouder Nynke Houwing bevestigt het knooppunt. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

DROUWENERVEEN – Het wandelknooppuntnetwerk in Borger-Odoorn is vrijdagochtend feestelijk geopend in Drouwenerveen. Het recreatieschap Drenthe legt dit netwerk in heel Drenthe aan met in totaal 11.000 wandelkilometers heen en terug. Borger-Odoorn is de tweede Drentse gemeente waar het netwerk klaar is.

Wethouder Nynke Houwing is blij met de toevoeging van het netwerk. “We zijn een toeristische gemeente en als je dan zo af en toe een toeristisch product kunt toevoegen is dat niet alleen mooi voor de toerist, maar ook voor de inwoners.”

Stoere loper

In coronatijd hebben we het wandelen en het fietsen herontdekt, maar volgens Robert Kleine van het Recreatieschap Drenthe is het netwerk daar geen gevolg van. “Het is duidelijk dat mensen in en buiten de provincie Drenthe opnieuw ontdekt hebben en dan helpt het wel om te zorgen dat dit voor mekaar komt.”

Volgens Houwing is het netwerk voor de stoere loper. “Het veenkoloniaal gebeid is van de rechte paden, tegen de wind in lopen en als je fietst voel je altijd de wind dus je moet hier stevige schoenen aantrekken en een beetje doorstappen,” zo sluit ze af.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal