Direct naar de inhoud.

Burgemeester Jaap Kuin leest leerlingen voor

  • door:
  • op:
Foto: Wilma Swarts – RTV1

PEKELA – Burgemeester Jaap Kuin heeft op woensdag 25 september om 8.30 uur in het Kindcentrum Feiko Clock in Oude Pekela leerlingen uit verschillende groepen voorgelezen. Het ging om de groepen 5 en 6 en 7 en 8. De burgemeester las voor over het verhaal van Henric Piccardt.

Oktobermaand Kindermaand wordt jaarlijks in de provincie Groningen georganiseerd
Oktobermaand Kindermaand heeft als doel kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed. Culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen, organiseren speciale activiteiten voor kinderen op zaterdagen en/of zondagen in oktober, die voor hen gratis toegankelijk zijn. De kindermaand wordt traditiegetrouw geopend door de burgemeesters.

Henric Piccardt
Dit jaar staat het verhaal van Henric Piccardt (1636-1712) centraal. Piccardt, een domineeszoon uit Woltersum, vertrok op zijn 22e als student met de noorderzon. Hij belandde in Parijs en werd daar kamerheer van koning Lodewijk de Veertiende, de zonnekoning. Van Piccardt, die eens eigenaar was van de Fraeylemaborg in Slochteren, wordt ook verhaald dat hij Parijs af en toe als zwerver verkende en onder bruggen sliep.  Maar of dat waar is? De kinderen horen er in het verhaal meer over. Het verhaal werd geschreven door erfgoeddocente Tineke Neyman uit Groningen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal