Direct naar de inhoud.

Jaap Kuin voorgedragen als burgemeester Pekela

  • door:
  • op:
Jaap Kuin is voorgedragen als burgemeester  – Foto: Wilma Swarts 

PEKELA – Jaap Kuin (51) is donderdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van Pekela. Hij is al sinds november 2015 ‘waarnemend’ burgemeester van Pekela. De voordracht voor benoeming is gedaan namens de gemeenteraad van Pekela en wordt ondersteund door de Commissaris van de Koning René Paas.

 Benoeming

De benoeming gebeurt door de Kroon: de Koning en de verantwoordelijk minister. In dit geval is dat de minister van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Burgemeesters worden benoemd bij Koninklijk Besluit voor een periode van 6 jaar. De planning is om voor de zomer de burgemeester te benoemen.

Hij is van Pekela gaan houden

René Paas en Jaap Kuin – Foto: Herman Alink (Archieffoto RTV1) 

Vicevoorzitter van de gemeenteraad Reiny Kuiper: ‘’De gemeenteraad van de gemeente Pekela heeft het advies van de vertrouwenscommissie volledig overgenomen. Met Jaap Kuin heeft Pekela weer een kroonbenoemde burgemeester. Kuin is een burgemeester die weet om te gaan met lastige bestuurlijke verhoudingen. Hij heeft een goed oog voor de positie van Pekela, is recht door zee, neemt geen blad voor de mond en is benaderbaar. Hij weet de juiste mensen te benaderen en is burgemeester die tijdens zijn huidig waarnemerschap is gaan houden van Pekela en van de Pekelders.’’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal