Direct naar de inhoud.

Drie onderscheidingen tijdens lintjesregen Stadskanaal

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – In Stadskanaal ging burgemeester Klaas Sloots maandag langs bij de gelukkigen die een lintje kregen opgespeld tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Dit jaar werden Adri van der Vegt uit Stadskanaal en Bert ten Hoff uit Musselkanaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wubbe Wilts uit Stadskanaal is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Adri van der Vegt; is al 50 jaar lid van de voetbalclub SJS uit Stadskanaal. Al die jaren zorgt hij er al voor dat iedereen met veel plezier kan voetballen bij de vereniging. Daarnaast wandelt meneer iedere maand met een oudere van Parkheem en verricht meneer vanaf 1974 vrijwilligerswerk voor de Protestantse Kerk in Stadskanaal. Hij steekt graag de handen uit de mouwen voor familie, vrienden en kennissen.

Adri van der Vegt krijgt zijn onderscheiding. (Foto: Gemeente Stadskanaal)

Bert ten Hoff; is erelid van V.V. Musselkanaal. Vanaf 1985 is hij leider van jeugdelftallen en sinds enkele jaren is hij ook leider/grensrechter van seniorenelftallen. Hij heeft daarnaast ook als wedstrijdsecretaris sinds 1992 in het bestuur van de vereniging gezeten. Ook bij een andere sport deed ten Hoff vrijwilligerswerk: voor Runners Stadskanaal is hij penningmeester. Bij de Lokale Omroep Stadskanaal (de voorloper van RTV1) deed hij van 1990 tot 2005 verslag van voetbalwedstrijden.

Bert ten Hoff (Foto: Gemeente Stadskanaal)

Wubbe Wilts: Wubbe wordt geroemd wegens zijn grote inzet voor de amateurmuziekbeoefenaars in Groningen en Drenthe. Al ruim 30 jaar is Wilts lid van verschillende (landelijke) commissies en besturen van muziekstichtingen en -verenigingen. Hiermee bevordert hij de samenwerking tussen muziekverenigingen in Groningen en Drenthe en worden muziekevenementen georganiseerd. Daarnaast is hij vanaf 1998 verkeersregelaar en haalt hij al ruim 15 jaar oud papier op om inkomsten te werven voor de PKN Kerk in Stadskanaal.

Ben Wilts (Foto: Gemeente Stadskanaal)

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal