Direct naar de inhoud.

Berry Link nieuwe burgemeester van Veendam

  • door:
  • op:
Berry Link (foto: eigen foto)

VEENDAM –  De gemeenteraad van Veendam heeft  maandagavond Berry Link (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester. De voorzitter van de vertrouwenscommissie maakte de naam bekend in een bijzondere openbare raadsvergadering. Deze vergadering was aansluitend aan de besloten raadsvergadering, waarin er gestemd werd over twee kandidaten. 

Link is voormalig burgemeester van de gemeenten Schinnen en Geldrop-Mierlo. Hij is geboren in Groenlo (Achterhoek) en woont in Geldrop (Noord-Brabant).

Nieuw hoofdstuk

Voor het eerst sinds vorig jaar maart kwam de raad weer fysiek bijeen. Op gepaste afstand aan de Lange Leegte. De bijzondere vergadering, waarin de nieuwe burgemeester bekend werd gemaakt, was online te volgen.

‘We beginnen aan een nieuw hoofdstuk in de Veendammer geschiedenis. Vele jaren hing ons een herindeling boven het hoofd. Maar na een weloverwogen ‘nee’ van de gemeenteraad ging Veendam haar eigen koers.’ Aldus de voorzitter van de vertrouwenscommissie, mevrouw Knot. Nu het proces van de gemeentelijke herindeling is afgerond was de tijd daar voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Lange eisenlijst

De gemeente ging op zoek naar een burgemeester die vorm wil geven aan de hernieuwde zelfstandigheid. Mee wil bouwen, gevoelig is voor signalen en makkelijk contact legt. Iemand die toegankelijk is en goed kan luisteren.  Een boegbeeld, een burgervader- of moeder, een ambassadeur van de mooie gemeente Veendam. Iemand met humor en relativeringsvermogen die kan doorpakken en verbinden.

Uit de 16 reacties droeg de vertrouwenscommissie uiteindelijk de heer Link voor.

Mevrouw Knot, voorzitter van de vertrouwenscommissie, tijdens de online vergadering.

Beëdiging

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die de benoeming voorbereidt.  Naar verwachting vindt de beëdiging van de nieuwe burgemeester door de commissaris van de Koning na de zomer plaats.

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal