Direct naar de inhoud.

Berry Link geïnstalleerd als burgemeester van Veendam: ‘Ik vind dit een heel ambitieuze gemeente’

  • door:
  • op:

VEENDAM – Berry Link is woensdagavond in cultuurcentrum Vanberesteyn in Veendam geïnstalleerd als nieuwe burgervader van de gemeente.

Geboren in de Achterhoek en met burgemeesterservaring in Limburg en Brabant rijst de vraag wat Berry Link naar Veendam brengt. Link zelf zegt daarover: ‘Ik kom uit het Oosten en heb in het Westen en Zuiden gewerkt. Alleen het Noorden ontbrak nog. De nuchterheid hier spreekt me enorm aan.’

Het kon minder

Volgens commissaris van de Koning René Paas getuigt de stap naar Veendam juist van ‘ondernemingszin, zelfbewustzijn, kracht en nieuwsgierigheid’. Bovendien hoef je volgens hem niet ‘van hier’ te zijn; je kunt immers ‘van hier worden’.

Van wethouder Henk Jan Schmaal leerde Link alvast dat ‘het kon minder’ in deze regio als groot compliment beschouwd mag worden. Ook kreeg Link van hem het Nederlands-Gronings woordenboek om wat in te burgeren.

Zichtbaar zijn

Ook de inwoners van Veendam konden woensdagavond kennismaken met de nieuwe burgemeester. Riny van der Meer van de commissie huurzaken deed dat. Ze sprak de hoop uit dat Link ‘zichtbaar zal zijn voor de inwoners en dat we met problemen naar hem toe kunnen komen.’

Die wens deelt Link. Ook hij benadrukte hoe belangrijk het is dicht bij de mensen te staan. Met als onmiddellijk actiepunt om het bezoek aan de diamanten huwelijken weer in te voeren. Onlangs werd besloten dat er geen collegelid meer op de koffie gaat vanwege het groot aantal huwelijksjubilea.

Speerpunten

Drie speerpunten zijn voor Link de komende tijd belangrijk: Samenwerking, niet alleen tussen college en raad, maar ook met de bevolking en de regio, openbare orde en veiligheid en de ondermijning daarvan en ten derde integriteit, waarmee hij onder meer doelt op een zuiver bestuur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal