Direct naar de inhoud.

Nu coronamaatregelen verdwijnen kan Kunst in Huis eindelijk feestelijk open

  • door:
  • op:
Foto: Kunst in Huis

VEENDAM – Door de coronamaatregelen en restauratiewerkzaamheden kon de nieuwe kunstuitleen Kunst in Huis aan het Beneden Oosterdiep in Veendam nog niet feestelijk open. Komende vrijdag is het zover en zullen de deuren feestelijk opengaan met de tentoonstelling ‘Altied wel weer licht’. Een dag later is er een open dag voor publiek. 

Kunst in Huis, dat in het rijksmonument ‘Van Heijiningen Bosch’ zit, wil op een laagdrempelige en betaalbare manier mensen kennis laten maken met kunst. Door het uitlenen van kunst wordt het voor iedereen toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit kunstwerken die gemaakt zijn door kunstenaars uit heel Nederland. Daarnaast wil Kunst in Huis zich toeleggen op de promotie van met name talentvolle hedendaagse Oost-Groningse kunstenaars.

Verwijzing naar Ede Staal

De titel van de eerste tentoonstelling ‘Altied wel weer licht’ verwijst naar één van de bekendste liedjes van de Groninger zanger Ede Staal. In de tentoonstelling wordt werk getoond uit de kerncollectie waarin het spel tussen licht en donker een hoofdrol speelt. Er is onder andere werk te zien van Hans Parlevliet, Luis Filcer, Aldrik Salverda en Frank Lisser.

In de toekomst zullen ook tentoonstellingen worden georganiseerd in samenwerking met hedendaagse kunstenaars en vinden er diverse culturele activiteiten plaats, zowel in het pand als in de bijzondere aangrenzende tuin waarin drie monumentale treurwilgen staan.

Bij de opening vrijdag is ook burgemeester Berry Link aanwezig. Erwin de Vries zorgt voor de muzikale omlijsting.  Komende zaterdag kan het publiek de galerie bezoeken tijdens de open dag van 10 tot 17 uur.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal