Direct naar de inhoud.

Burgemeester Sloots in race voor de titel Beste Lokale Bestuurder van 2021

  • door:
  • op:
Burgemeester Klaas Sloots bij zijn installatie (foto: RTV1)

STADSKANAAL – Burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal is genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder van 2021. Sloots vertegenwoordigt de provincie Groningen. Op 3 februari wordt bekend wie deze eretitel heeft gewonnen.

De kandidaten zijn genomineerd na onderzoek van vakblad Binnenlands Bestuur onder verschillende bestuurders, volksvertegenwoordigers, secretarissen en griffiers van gemeenten, provincies en waterschappen.

Opvallend

Bij de nominaties van dit jaar springt het aantal gemeentebestuurders in het oog: elf van de dertien genomineerden zijn wethouder of burgemeester. Slechts één van de genomineerden is lid van het provinciebestuur. Daarnaast valt op dat er dit jaar vijf burgemeesters zijn genomineerd.

‘Burgemeesters zijn zeer zichtbare bestuurders die veelal worden gewaardeerd om hun verbindende rol. Hun optreden heeft dan ook de potentie om veel collega-bestuurders en volksvertegenwoordigers aan te spreken, ongeacht hun politieke voorkeur’, aldus onderzoeksleider Sabine van Zuydam.

Bekendmaking

Vanaf dinsdag kan worden gestemd op de genomineerden voor alle categorieën. De stemming sluit zondag 30 januari. De bekendmaking is op donderdag 3 februari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2022 in Stadskanaal.

Opvolger van Johan Hamster

Afgelopen jaar kreeg wethouder Johan Hamster van Stadskanaal de landelijke prijs als Beste Lokale Bestuurder van 2020. Hamster werd vorige week voorgedragen als nieuwe gedeputeerde in de provincie Groningen, namens zijn partij ChristenUnie.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal