Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester reikt vier Koninklijke onderscheidingen uit

VEENDAM – Vrijdag 15 november 19.00 uur reikte burgemeester Sipke Swierstra vier Koninklijke onderscheidingen uit in de gemeente Veendam. De ontvangers van deze onderscheidingen zijn allemaal lid van de vrijwillige brandweer in Veendam. De Koninklijke onderscheidingen werden uitgereikt op de brandweerkazerne aan de Langeleegte in Veendam aan de heren Hollemans, Oldenburger, Lubben en Bos.

Stefan Hollemans
De heer Hollemans (49 jaar) is sinds 1 november 1999 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. De heer Hollemans is al 20 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht en Bevelvoerder gehaald. Ook heeft hij in 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Per 1 juni 2018 is hij bevorderd tot Bevelvoerder. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Hollemans medewerker ordermanagement warehouse bij HUSA Logistics.

Marcel Oldenburger
De heer Oldenburger (45 jaar) is sinds 1 november 1999 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. Hij is al 20 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht en Bevelvoerder gehaald. Ook heeft hij in 2011 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Oldenburger all round schilder bij Schildersbedrijf De Graaf B.V.

Richard Lubben
De heer Lubben (54 jaar) is sinds 4 februari 1992 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman. Eerst bij de blusgroep Noordbroek, per 1 januari 2000 bij de blusgroep Zuidbroek en per 15 mei 2006 bij de blusgroep Veendam. Hij is al 27 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht, Onderbrandmeester, Brandmeester en Adjunct Hoofdbrandmeester gehaald. Ook heeft hij op 20 juli 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Op 31 januari 2014 is hij 1 van de 2 ploegchefs bij de blusploeg Veendam geworden. De heer Lubben is werkzaam als vakspecialist techniek en ondersteuning bij de Veiligheidsregio Groningen.

Harm Bos
De heer Bos (49 jaar) is sinds 1 november 1995 onafgebroken (vrijwillig) brandweerman bij de blusgroep Veendam. Hij is al 24 jaar een volledig opgeleid en allround brandweerman. Sinds zijn aanstelling heeft hij de Rijksdiploma’s Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse, Hoofd brandwacht en Onderbrandmeester gehaald. Ook heeft hij in 2006 zijn diploma brandweerchauffeur gehaald. Naast zijn lidmaatschap bij de vrijwillige brandweer van Veendam is de heer Bos servicespecialist kleine blusmiddelen bij Chubb Varel.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.