Direct naar de inhoud.

Brand in Kerkstraat verwoest bovenwoning

  • door:
  • op:
Het verwoestte pand – (F: Elwin Baas / RTV Noord)

VEENDAM – Een bovenwoning van een café die volgens de brandweer niet in gebruik was, heeft in de nacht van zondag op maandag vlam gevat. Een deel van het pand zal moeten worden gesloopt om instortingsgevaar te voorkomen.

De brandweer schaalde na de eerste melding, die rond 02.30 uur binnenkwam, snel op tot grote brand en kwam met vier blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse in de Veendammer Kerkstraat, waar de brand woedde. Volgens een woordvoerder van de brandweer waren er geen personen in het pand aanwezig op het moment dat de brand uitbrak.

De brandweer ontruimde ook twee naastliggende panden uit voorzorg, omdat de kans bestond dat het vuur anders zou overslaan, vertelde de woordvoerder. De rookwolken en oranje gloed die van het vuur af komt, was al van een afstand te zien. Rond 04.00 maandagmorgen uur liet de brandweer weten dat het vuur onder controle was en dat het was gelukt om de naastgelegen panden te beschermen tegen de vlammen.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal